Τι υποδηλώνει το ράλι στις ευρωπαϊκές τράπεζες, ότι αποσοβείται η τραπεζική κρίση και θα επιβεβαιωθεί στα stress tests

Τι υποδηλώνει το ράλι στις ευρωπαϊκές τράπεζες, ότι αποσοβείται η τραπεζική κρίση και θα επιβεβαιωθεί στα stress tests
Στην Ιταλία οι κεφαλαιακές ανάγκες στα stress tests της ΕΚΤ στις 29 Ιουλίου θα καταδείξουν ότι χρειάζονται 8-9 δισεκ. ευρώ.
Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ανοδικό ράλι στις μετοχές των τραπεζών στην Ευρώπη.
Στην Ιταλία όπου έχει βρεθεί στο επίκεντρο τραπεζικής κρίσης λόγω των 360 δισεκ. προβληματικών δανείων ή 19% του ΑΕΠ, οι τράπεζες ενώ αρχικά καταβαραθρώθηκαν….εσχάτως ανακάμπτουν σημειώνοντας σημαντικό ανοδικό ράλι.
Η πιο ευπαθής τράπεζα η Monte Dei Paschi από τα 0,26 ευρώ έχει αναρριχηθεί στα 0,34 ευρώ.
Η Banco Popolare στην Ιταλία σημειώνει κέρδη +7% σήμερα 14 Ιουλίου του 2016 και από τα 1,76 ευρώ έχει βρεθεί στα 2,37 ευρώ ή άνοδος +35%.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας η Unicredit επίσης καταγράφει σημαντική άνοδο στα 2,14 ευρώ ή άνοδος από τα πρόσφατα χαμηλά +25%.
Στην Γερμανία η Deutsche bank η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας με 1,74 τρισεκ. ενεργητική και 48 δισκε. common equity έχει αναρριχηθεί εσχάτως η μετοχή στα 13 ευρώ από πρόσφατο χαμηλό 11,21 ευρώ ή άνοδος +16%.
Στην Γαλλία η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας η BNP Paribas με 2,19 τρισεκ. ενεργητικό βρίσκεται στα 43 ευρώ ή άνοδος +3,5%.
Από τα πρόσφατα χαμηλά τα 35,27 ευρώ στις 27 Ιουνίου του 2016 σημειώνει άνοδο +22%.
Η άνοδος στις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές είναι απόδειξη ότι οι επενδυτές προεξοφλούν ότι θα αποτραπεί η τραπεζική κρίση.
Προβλέπουν ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών θα είναι διαχειρήσιμες.
Όπως έχουμε αναφέρει στην Ιταλία οι κεφαλαιακές ανάγκες στα stress tests της ΕΚΤ στις 29 Ιουλίου θα καταδείξουν ότι χρειάζονται 8-9 δισεκ. ευρώ.
Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών ακολουθούν αυτό το ρεύμα και έχουν ανακάμψει από τα πρόσφατα χαμηλά.
Ωστόσο η άνοδος στις ελληνικές τράπεζες δεν αποτελεί απόδειξη ότι η κατάσταση βελτιώνεται στην Ελλάδα.
Απλά οι τράπεζες ανακάμπτουν ακολουθώντας την ανάκμαψη των τραπεζικών μετοχών στην ΕΕ.
Είναι ενδεικτικό ότι η Alpha bank από τα 1,36 ευρώ έχει αναρριχηθεί στα 1,82 ευρώ ή άνοδος +34% ενώ η Eurobank από τα 0,4350 ευρώ χαμηλό έχει αναρριχηθεί στα 0,65 ευρώ ή άνοδος περίπου +49%.

Η πορεία της μετοχής της Deutsche BankΗ πορεία της μετοχής της Monte dei Paschi di SienaΗ πορεία της μετοχής της BNP Paribaswww.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS