Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent: Ο George Osborne παρενέβη στην έρευνα στην HSBC για το ξέπλυμα χρήματος

Independent: Ο George Osborne παρενέβη στην έρευνα στην HSBC για το ξέπλυμα χρήματος
Σύμφωνα με αμερικανική έκθεση, αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου ανησύχησαν διότι θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή
Μια έκθεση των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών George Osborne προσπάθησε να επηρεάσει την έρευνα με επίκεντρο τον βρετανικό χρηματοπιστωτικό όμιλο HSBC για ξέπλυμα χρήματος, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Independent.
Κατά τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ δεν ασκήθηκε δίωξη στην HSBC, καθώς αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου φοβήθηκαν ότι θα μπορούσε να προκληθεί παγκόσμια οικονομική καταστροφή.
Έτσι, αντί να επιβληθεί στον βρετανικό κολοσσό πρόστιμο 1,2 δισ. λιρών, έγινε συμβιβασμός.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η έκθεση επισημαίνει ότι ο Osborne παρενέβη στην έρευνα των ΗΠΑ στέλνοντας τον Σεπτέμβριο του 2012 e-mail στον πρόεδρο της Fed.
«Η εμπλοκή της Αρχής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου στις έρευνες της αμερικανικής κυβέρνησης αλλά και στις ενέργειες που σχετίζονται με την HSBC φαίνεται ότι παρεμπόδισε τις αμερικανικές αρχές αλλά επηρέασε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης όσον αφορά στην άσκηση δίωξης κατά της HSBC» αναφέρεται στην έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης