Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Brexit "τσάκισε" το ηθικό των καταναλωτών στη Βρετανία σύμφωνα με έρευνα – Η πιο απότομη πτώση από το 2011

Το Brexit
Τα στοιχεία ενισχύουν -σύμφωνα με την λογιστική εταιρεία BDO- την άποψη, ότι η οικονομία είναι πιθανό να επιβραδυνθεί σημαντικά κατά το β΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Το ηθικό των Βρετανών καταναλωτών υπέστη τη μεγαλύτερη πτώση του στα τελευταία 5 χρόνια μετά το δημοψήφισμα για την έξοδο από την ΕΕ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρείας έρευνας αγοράς GfK.
Σύμφωνα με αυτά η εμπιστοσύνη των καταναλωτών υποχώρησε στο -9 από -1 που ήταν στην προηγούμενη μηνιαία έρευνα της, σηματοδοτώντας την πιο απότομη πτώση από τον Ιανουάριο του 2011.
Η τελευταία φορά που η πτώση ήταν πιο απότομη, ήταν το Δεκέμβριο του 1994.
Ο δείκτης είναι πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2013.
Η έρευνα της GfK είναι ένα από τα πρώτα σαφή σημάδια, ότι τα Βρετανικά νοικοκυριά έχουν αναστατωθεί από την ψηφοφορία της 23ης Ιουνίου, η οποία πυροδότησε πολιτικό χάος και έριξε τη συναλλαγματική αξία της στερλίνας σε χαμηλό 31 ετών έναντι του δολαρίου.
Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν -σύμφωνα με την λογιστική εταιρεία BDO- την άποψη, ότι η οικονομία είναι πιθανό να επιβραδυνθεί σημαντικά κατά το β΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Έρευνα της BDO έδειξε εξάλλου, ότι τον Ιούνιο οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 3,6% τοις εκατό σε σχέση με τον Ιούνιο του 2015.
Αν και ο μήνας ξεκίνησε καλά, σύμφωνα με την BDO οι πωλήσεις μειώθηκαν με προοδευτικά ταχύτερο ρυθμό από τα μέσα του μήνα.
Αλλά και μία έρευνα της Συνομοσπονδίας Προσλήψεων και Απασχόλησης (REC) έδειξε, ότι ο αριθμός του μόνιμου προσωπικού που προσλαμβάνονται μέσω εταιρειών, μειώθηκε για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2012.
Αλλά και η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2013, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης