Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έξι διεθνείς τράπεζες θα συνεργαστούν για να παραμείνει το Λονδίνο διεθνές χρηματο-οικονομικό κέντρο

Έξι διεθνείς τράπεζες θα συνεργαστούν για να παραμείνει το Λονδίνο διεθνές χρηματο-οικονομικό κέντρο
Απέφυγαν να δεσμευτούν για τον αριθμό των εργαζομένων τους στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit
Πέντε μεγάλες διεθνείς τράπεζες υποσχέθηκαν σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 στον Βρετανό υπουργό Οικονομικών, George Osborne, ότι θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν το Λονδίνο να παραμείνει ένα από τα κορυφαία διεθνή χρηματο-οικονομικά κέντρα του πλανήτη, αποφεύγοντας όμως να δεσμευτούν για τον αριθμό των εργαζομένων τους στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.
Το «στοίχημα» του Ηνωμένου Βασιλείου για να καταφέρει να παραμείνει ένα από τα σημαντικότερα χρηματο-οικονομικά κέντρα στον κόσμο είναι να διαπραγματευτεί με την Ε.Ε. τη συνεχιζόμενη πρόσβασή του στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και μετά το Brexit.
Οι τράπεζες που ευθαρσώς «ψηφίζουν» Λονδίνο παρά το Brexit είναι οι εξής: JPMorgan, Goldman Sachs, Bank of America Merrill Lynch, Morgan Stanley, καθώς και η βρετανική Standard Chartered, που εστιάζει σε ασιατικές δραστηριότητες.
Αν και δεν συμμετείχε στη συνάντηση των τραπεζιτών με τον Osborne, η Citi συνυπέγραψε κοινή δήλωση των ανωτέρω τραπεζών, η οποία μεταξύ άλλών αναφέρει ότι «Σήμερα συναντηθήκαμε και συμφωνήσαμε να εργαστούμε από κοινού... με κοινό στόχο να βοηθήσουμε το Λονδίνο να διατηρήσει τη θέση του ως κορυφαίο διεθνές χρηματο-οικονομικό κέντρο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης