Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στουρνάρας (ΤτΕ): Έρχεται χαλάρωση των capital controls στο εγγύς μέλλον - Οι τράπεζες δεν χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση

Στουρνάρας (ΤτΕ): Έρχεται χαλάρωση των capital controls στο εγγύς μέλλον - Οι τράπεζες δεν χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση
Οι πιστωτικοί κίνδυνοι είναι η μεγαλύτερη απειλή για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, υποστήριξε ο Γιάννης Στουρνάρας
Νέα χαλάρωση στους περιορισμούς κίνησης των κεφαλαίων (capital controls) προανήγγειλε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική, οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Ο διοικητής της ΤτΕ φέρεται, σύμφωνα με την προδημοσίευση της συνέντευξης, να υποστήριξε πως ο στόχος είναι να δοθούν κίνητρα στους πολίτες, ώστε να επιστρέψουν τα χρήματα που φυλάσσουν στα σπίτια τους πίσω στις τράπεζες.
Σύμφωνα με τη Handelsblatt, η νέα χαλάρωση θα αφορά στα νέα χρήματα που θα κατατίθενται στις τράπεζες και τα οποία θα εξαιρούνται από τους περιορισμούς.
«Θέλουμε να δώσουμε στους πολίτες κίνητρο να πάρουν τα λεφτά από τα διαμερίσματά τους και να τα καταθέσουν στις τράπεζες, είπε συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας.
Παράλληλα, ο διοικητής της ΤτΕ κατέστησε σαφές ότι οι ελληνικές τράπεζες δε χρειάζονται νέα ανακεφαλαιοποίηση.
Όπως είπε είναι σταθερές και κατά μέσο όρο έχουν κεφαλαιακή επάρκεια (Core Tier 1) που ξεπερνά το 16%, μια από τις υψηλότερες στην Ευρωζώνη.
«Δε βλέπω να υπάρχει ανάγκη νέα κεφαλαιακής ένεσης», σημείωσε συγκεκριμένα.
Οι πιστωτικοί κίνδυνοι είναι η μεγαλύτερη απειλή για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, υποστήριξε, επίσης, ο Γιάννης Στουρνάρας, με τη Handelsblatt να σημειώνει πως, με βάση έκθεση της ΤτΕ, το 45,2% των δανείων των ελληνικών τραπεζών κινδυνεύουν με χρεοκοπία.
Οι ελληνικές τράπεζες στοχεύουν σε μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 40%, από τα 100 δισ. ευρώ στα 60 δισ. ευρώ έως το 2019.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης