Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Η λύση για τις ιταλικές τράπεζες βρίσκεται ακόμα μακριά, παρά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

Citigroup: Η λύση για τις ιταλικές τράπεζες βρίσκεται ακόμα μακριά, παρά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Η Citigroup προειδοποιεί για τις πολιτικές επιπτώσεις 
Αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσο η λύση για το ιταλικό τραπεζικό σύστημα είναι κοντά διατυπώνει η αμερικανική, επενδυτική τράπεζα Citigroup, σε έκθεση υπό τον τίτλο «Italian Banks: Are We Nearing a Decisive Solution? We Doubt It» (Ιταλικές Τράπεζες: Πλησιάζουμε σε μία λύση; Αμφιβάλουμε), που σας παρουσιάζει σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουλίου, το BankingNews.gr.
Μεταξύ άλλων, η Citigroup αναφέρει πως «η ιταλική κυβέρνηση φαίνεται να έτοιμη να απαντήσει δραστικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός τομέας της χώρας, καθώς στο τραπέζι βρίσκεται ακόμα και η άμεση παρέμβαση του κράτους στις τράπεζες.
Ωστόσο, προσθέτει η αμερικανική τράπεζα, οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις και για τη διάσωση των τραπεζών περιορίζουν το εύρος των κινήσεων που μπορούν να γίνουν, λαμβάνοντας υπόψη το οικονομικό και πολιτικό κόστος της επιβολής ζημιών στους πιστωτές των τραπεζών, ειδικά στο μεγάλο μερίδιο των μικροεπενδυτών.
Ένας πολιτικός συμβιβασμός για την άμεση και απόλυτη αναστολή αυτών των κανόνων είναι, κατά την εκτίμηση της Citigroup, απίθανος.
Ως εκ τούτου, η κρατική παρέμβαση [για τη διάσωση των τραπεζών] θα είναι το πιθανότερο μικρή, περιορισμένη σε έναν μικρό αριθμό δανειστών και σε γενικές γραμμές στο πλαίσιο των κανόνων της Ε.Ε..
Οπότε, είναι απίθανο να αποτελέσει ουσιαστική λύση για τα προβλήματα του τραπεζικού τομέα στην Ιταλία.
Τέλος, η Citigroup, προειδοποιεί πως οι πολιτικές επιπτώσεις, από τα συνεχιζόμενα προβλήματα του τραπεζικού τομέα και οι έντονες ανησυχίες των νοικοκυριών σχετικά με τις καταθέσει τους, είναι πιθανό να χτυπήσουν την ήδη συρρικνωμένη δημοτικότητα της κυβέρνησης, πριν, μάλιστα, από το κρίσιμο δημοψήφισμα επί του οποίου κρίνεται το πολιτικό μέλλον του πρωθυπουργού Renzi.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης