Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Παρίσι μπορεί να γίνει ένα από τα ισχυρότερα οικονομικά κέντρα σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας

Το Παρίσι μπορεί να γίνει ένα από τα ισχυρότερα οικονομικά κέντρα σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας
Ο Villeroy είπε ότι "το Παρίσι δεν είναι το μόνο οικονομικό κέντρο στη ζώνη του ευρώ, αλλά έχει όλα όσα χρειάζεται, για να είναι ένα από τα καλύτερα".
Το Παρίσι μπορεί να γίνει ένα από τα ισχυρότερα οικονομικά κέντρα της Ευρώπης μετά την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, όπως δήλωσε σήμερα (6/7) ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Villeroy de Galhau σε ομιλία του σε συνέδριο της Paris Europlace, η οποία προωθεί την ιδέα της ανάδειξης της γαλλικής πρωτεύουσας ως χρηματοοικονομικό κέντρο της Ευρώπης.
Ο ίδιος προειδοποίησε, ότι η Βρετανία έχει να χάσει περισσότερα από την έξοδο από την ΕΕ, λέγοντας ότι "το Brexit είναι κακή είδηση, πρώτα απ' όλα για το Ηνωμένο Βασίλειο".
Όσον αφορά στη γαλλική πρωτεύουσα, είπε ότι "το Παρίσι δεν είναι το μόνο οικονομικό κέντρο στη ζώνη του ευρώ, αλλά έχει όλα όσα χρειάζεται, για να είναι ένα από τα καλύτερα".
Αργότερα σήμερα θα μιλήσει στο συνέδριο ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Manuel Valls, μαζί με τον δήμαρχο του Παρισιού και τους επικεφαλής της περιοχής, οι οποίοι θα αναλύσουν τα σχέδια τους για να γίνει το Παρίσι πιο ελκυστικό για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.
Μετά το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο στο οποίο αποφασίστηκε η έξοδος της Γηραιάς Αλβιόνας από την ΕΕ, πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις διεκδικούν να φιλοξενήσουν οποιαδήποτε χρηματοπιστωτική υπηρεσία φύγει από το Λονδίνο, αναζητώντας έδρα στην ηπειρωτική Ευρώπη.
"Έχει έρθει η ώρα, περισσότερο από ποτέ, για το Paris Europlace να βρεθεί στο επίκεντρο", δήλωσε ο κ. Villeroy σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να είμαστε απαισιόδοξοι για το λεγόμενο Brexit.
Είπε επίσης, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα πρέπει να έχει καμία ειδική μεταχείριση στις διαπραγματεύσεις εμπορικών συμφωνιών με την ΕΕ για την μετά Brexit εποχή.
"Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρήσει την πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική αγορά, θα πρέπει να τηρεί όλους τους κανόνες της ΕΕ", τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης