Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο μήνυμα των τζιχαντιστών για το Μπαγκλαντές - «Αυτό που είδατε ήταν μόνο μία γεύση από το τι θα επακολουθήσει»

Νέο μήνυμα των τζιχαντιστών για το Μπαγκλαντές - «Αυτό που είδατε ήταν μόνο μία γεύση από το τι θα επακολουθήσει»
Το Ισλαμικό Κράτος διεμήνυσε ότι δε θα σταματήσει εωσότου ο νόμος της σαρίας εγκατασταθεί σε όλον τον κόσμο
Απειλητικό μήνυμα, τόσο προς το Μπαγκλαντές, όσο και προς τον υπόλοιπο κόσμο έστειλαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, μέσω νέου βίντεο το οποίο εξέδωσαν, υπογραμμίζοντας ότι η αιματηρή επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας αποτελεί απλά μία «γεύση» αυτών που θα επακολουθήσουν.
«Αυτό που παρακολουθήσατε στο Μπαγκλαντές, ήταν απλά μία γεύση», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας τζιχαντιστής που εμφανίζεται στο βίντεο, ο οποίος πρόσθεσε ότι «αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να χάσετε και να κερδίσουμε και ο νόμος της σαρίας να εγκατασταθεί σε όλο τον κόσμο».
«Θέλω να πω στους κυβερνήτες του Μπαγκλαντές ότι το τζιχάντ που βλέπετε σήμερα δεν είναι το ίδιο με εκείνο που γνωρίζατε στο παρελθόν», συνέχισε ο τζιχαντιστής, ο οποίος έχει καταγωγή από τη χώρα και ονομάζεται Abu Issa al-Bengali, διευκρινίζοντας ότι το σημερινό τζιχάντ βρίσκεται υπό τη σκιά του Χαλιφάτου.
Να σημειώσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, πέντε τρομοκράτες εισέβαλαν ένοπλοι σε μαγαζί στη Ντάκα του Μπαγκλαντές, αφαιρώντας τη ζωή 20 ατόμων, μέχρι να τρυματιστούν θανάσιμα από τα πυρά των αρχών.
Παρά το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, η κυβέρνηση της χώρας έχει απορρίψει την εν λόγω ανάληψη, εκτιμώντας ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν μέλη τοπικής ομάδας μαχητών.
Ωστόσο, όπως δήλωσαν και οι ίδιες οι αρχές, δε δύνανται να παραμελήσουν το εν λόγω βίντεο, γι αυτό το λόγο αποφάσισαν να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα, κινητοποιώντας όλες τις μονάδες ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης