Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Presse: Το Brexit και η αύξηση των τιμών πλήττουν τον τουρισμό στην Ελλάδα, παρά την ελκυστικότητα της χώρας

Die Presse: Το Brexit και η αύξηση των τιμών πλήττουν τον τουρισμό στην Ελλάδα, παρά την ελκυστικότητα της χώρας
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η αυστριακή εφημερίδα «ο κλάδος του ελληνικού τουρισμού δείχνει σημεία κόπωσης»
Η Ελλάδα παραμένει ελκυστική για τους τουρίστες σε όλο τον κόσμο ωστόσο οι αυξανόμενες τιμές και το Brexit καθιστούν νέα ρεκόρ επισκεπτών απίθανα.
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει η αυστριακή εφημερίδα Die Presse, σε σημερινό (5/7) δημοσίευμά της, επισημαίνοντας ότι δεν αναμένονται σαφείς αυξήσεις των τουριστικών εισροών.
Πιο συγκεκριμένα, η Presse αναφέρει πως το 2015 26 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν την Ελλάδα, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον πληθυσμό.
Πρόκειται για ένα απόλυτο ρεκόρ παρά τις κρίσεις και τις καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή, τονίζει η αυστριακή εφημερίδα.
Και στη συνέχεια προσθέτει: «Θα είναι και φέτος έτσι; Το ερώτημα απαντάται με ένα αποφασιστικό 'ίσως'. Οι αριθμοί για την τρέχουσα σεζόν συμπεριλαμβανομένου και του Μαΐου δεν είναι άσχημοι, αλλά σαφείς αυξήσεις όπως τα προηγούμενα χρόνια δεν αναμένονται».
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει «ο κλάδος του ελληνικού τουρισμού δείχνει σημεία κόπωσης».
Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Αυτό έχει πολλούς λόγους και ένας από αυτούς που κάνει πολλούς ξένους να κοκκινίζουν από θυμό κατευθυνόμενοι στην Ακρόπολη είναι ότι ένα εισιτήριο για «τον ιερό βράχο» κοστίζει 20 ευρώ».
«Με όλη την αγάπη προς το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αυτό είναι μια αναίδεια, η οποία μακροπρόθεσμα δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες», καταλήγει το δημοσίευμα, παραβλέποντας, ωστόσο, εξίσου ή και περισσότερο τσουχτερά είναι τα εισιτήρια σε μεγάλα και μικρότερα μουσεία της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης