Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ε. Κουντουρά: Το κλείσιμο της αξιολόγησης αποτελεί σημείο επανεκκίνησης για τον ελληνικό τουρισμό

Ε. Κουντουρά: Το κλείσιμο της αξιολόγησης αποτελεί σημείο επανεκκίνησης για τον ελληνικό τουρισμό
Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξη για τις επιδόσεις της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας το τρέχον έτος
Στο πρόσφορο έδαφος που δίνει στον ελληνικό τουρισμό το κλείσιμο της 1ης αξιολόγησης (του 3ου προγράμματος διάσωσης) αναφέρθηκε η Έλενα Κουντουρά, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ).
«Δίνεται σαφές στίγμα προς την επιμήκυνση και διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, την ανάπτυξη εξειδικευμένων μορφών τουρισμού και ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, ενώ αποτελεί ευκαιρία για σημαντικές μεταρρυθμίσεις στους τομείς της τουριστικής εκπαίδευσης και της απλοποίησης και κωδικοποίησης της τουριστικής νομοθεσίας», ανέφερε.
Επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξη για τις επιδόσεις της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας το τρέχον έτος, επικαλούμενη τα στοιχεία των επίσημων πηγών (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, γραφεία ΕΟΤ Εξωτερικού) τόνισε πως η αύξηση στις κρατήσεις κυμαίνονται από 4% έως 30%, ανάλογα την περιοχή.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι κατακλύζουν κάθε χρόνο την Ελλάδα.
«Η στρατηγική του υπουργείου Οικονομίας στηρίζεται στις εθνικές συμφωνίες που υπογράψαμε με τους 6 μεγαλύτερους Tour Operators το Φεβρουάριο του 2016 για έως και 1.350.000 ταξιδιώτες», δήλωσε, προσθέτοντας ότι αρνητικό ρόλο έπαιξε η τεχνική εμπλοκή με τη βίζα, τον περασμένο Απρίλιο.
Επιπλέον, η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε και στις επαφές που έχει το υπουργείο με τις χώρες των Εμιράτων.
Σε ότι αφορά την Κίνα, εκεί όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Έλληνας πρωθυπουργός, η αναπληρώτρια υπουργός υποστήριξε πως θα υπάρξει ευρύτερη τουριστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, συμπληρώνοντας πως γίνονται προσπάθειες για απευθείας πτήσεις όλον τον χρόνο.
Το σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη κινήθηκε στρατηγικά σε 4 κατευθύνσεις και ειδικότερα:

• Στην επιδίωξη για άμεση αύξηση των τουριστικών ροών και το άνοιγμα νέων αγορών.

• Στη δημιουργική τακτοποίηση με νομοθετικές πρωτοβουλίες και ρυθμίσεις πολλών και διαφορετικών, μεγάλων και μικρών, καθημερινών προβλημάτων του τουριστικού κλάδου.

• Στην άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το προσφυγικό και

• Στη διευκόλυνση και την προσέλκυση νέων επενδύσεων στον τουρισμό.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης