Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διάψευση από το ΥΠΟΙΚ, σχετικά με δημοσιεύματα για το «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων

Διάψευση από το ΥΠΟΙΚ, σχετικά με δημοσιεύματα για το «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων
Ο κ. Χουλιαράκης τόνισε ότι το ΥΠΟΙΚ «δεν είναι αρμόδιο για την επεξεργασία των προτάσεων» που σχετίζονται με τα ισοδύναμα 
Στην διάψευση ορισμένων δημοσιευμάτων που επικαλούνταν τις δηλώσεις του Γιώργου Χουλιαράκη, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα 1/7.
Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Δαβάκη, τόνισε ότι το ΥΠΟΙΚ «δεν είναι αρμόδιο για την επεξεργασία των προτάσεων» που σχετίζονται με τα ισοδύναμα που θα αποτρέψουν το «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση:

Δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, αναφερόμενα στην απάντηση του κ. Γιώργου Χουλιαράκη σε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή κ. Δαβάκη, αναφέρουν χαρακτηριστικά στους τίτλους τους:
«Βόμβα Χουλιαράκη: Δεν υπάρχουν ισοδύναμα για να μην παγώσουν οι μισθοί στις ένοπλες δυνάμεις»,
«Τορπίλη από Χουλιαράκη: Δεν υπάρχουν ισοδύναμα για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια».
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, παρατίθεται η τοποθέτηση του κ. Χουλιαράκη, όπως περιλαμβάνεται στα από 01.07.2016 πρακτικά της Βουλής:
«Ο ν. 4393/2016 προβλέπει το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων μόνο σε περίπτωση -και το τονίζω- που τα αρμόδια υπουργεία δεν προσδιορίσουν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα και έχουν βέβαια το περιθώριο να το κάνουν αυτό από σήμερα 1/7/2016, έως το τέλος του Σεπτεμβρίου του 2016, δηλαδή ακριβώς τρεις μήνες.
Το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι αρμόδιο για την επεξεργασία των προτάσεων αυτών.
Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι τόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και τα άλλα αρμόδια υπουργεία, θα μεριμνήσουν και θα καταθέσουν στο υπουργείο Οικονομικών τις δικές τους προτάσεις για αξιολόγηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης