Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η «βουτιά» στην μετοχή της Barclays οφείλεται στην ανησυχία για τα κέρδη, αναφέρει ο CEO της τράπεζας

Η «βουτιά» στην μετοχή της Barclays οφείλεται στην ανησυχία για τα κέρδη, αναφέρει ο CEO της τράπεζας
Ο κ. Staley τονίζει πως από την επικείμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας δεν απειλείται η κεφαλαιακή επάρκεια ή η ρευστότητα της Barclays 
Η κατρακύλα της Barclays και των υπόλοιπων τραπεζικών μετοχών μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, οφείλεται στις αυξημένες ανησυχίες για τα κέρδη των πιστωτικών ιδρυμάτων, αναφέρει ο CEO της Barclays, Jes Staley.
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Staley τονίζει πως από την επικείμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν απειλείται άμεσα η κεφαλαιακή επάρκεια ή η ρευστότητα του τραπεζικού ιδρύματος.
Ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα κέρδη της Barclays, τα οποία ενδέχεται να παρουσιάσουν πτώση, λόγω των μειωμένων δραστηριοτήτων που θα έχει η τράπεζα στο νησί.
«Θα υπάρξει μια έντονη πολιτική αβεβαιότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα οδηγήσει σε οικονομική αστάθεια, αλλά και την επιβράδυνση των επενδύσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο CEO.
Παρόλα αυτά, το ίδρυμα δεν σκοπεύει να ακυρώσει τα σχέδια για πώληση των δραστηριοτήτων του στην Αφρική, ξεκαθάρισε.
Η μετοχή της Barclays κατρακύλησε -26% την επομένη του δημοψηφίσματος για το Brexit, με αποτέλεσμα μία σειρά υποβάθμισης των μετοχών και των προβλέψεων για τα κέρδη, από διάφορους οίκους αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης