Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: Το βρετανικό Κοινοβούλιο δεν θα μπλοκάρει το Brexit, ακόμα κι αν είναι τεχνικά δυνατό

Morgan Stanley: Το βρετανικό Κοινοβούλιο δεν θα μπλοκάρει το Brexit, ακόμα κι αν είναι τεχνικά δυνατό
Θα είναι δύσκολο για τους βουλευτές να έρθουν αντιμέτωποι με το 51,9% των Βρετανών πολιτών που διάλεξαν την αποχώρηση από την Ε.Ε.
Την εκτίμηση ότι το βρετανικό Κοινοβούλιο δεν θα προχωρήσει στο μπλοκάρισμα του Brexit εκφράζει η Morgan Stanley, σε σημερινό (29/6) της σημείωμα.
«Συνταγματικά, το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου είναι κυρίαρχο, με συνέπεια το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να είναι τεχνικά συμβουλευτικό.
Άρα, είναι συνταγματικά δυνατόν για το Κοινοβούλιο να αγνοήσει το αποτέλεσμα για Brexit, καθώς μία ισχυρή πλειοψηφία των βουλευτών τάσσονται κατά της αποχώρησης από την Ε.Ε.», επισημαίνει η τράπεζα.
Ωστόσο, εκτιμά πως το Κοινοβούλιο δεν θα παρέμβει στις διαδικασίες για το Brexit για πολιτικούς λόγους, δηλαδή εξαιτίας της προεκλογικής υπόσχεσης - δέσμευσης των Συντηρητικών για το δημοψήφισμα, οι οποίοι έχουν και την πλειοψηφία.
Οποιοδήποτε πισωγύρισμα, θα είναι ένα καίριο πλήγμα για το κόμμα.
Επίσης, θα είναι δύσκολο για τους βουλευτές να έρθουν αντιμέτωποι με το 51,9% των Βρετανών πολιτών που διάλεξαν την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Morgan Stanley προχωρά και λίγο περισσότερο τρις προβλέψεις της, αναφέροντας πως μετά την απόσχιση από το μπλοκ, το Ηνωμένο Βασίλειο πολύ δύσκολα θα απολαμβάνει τις ευνοϊκές συνθήκες που ίσχυαν στην Ε.Ε., ενώ ταυτόχρονα καθίσταται απίθανη και η επανείσοδος του.
Τέλος, η τράπεζα δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που επανεκλεγεί ένα νέο Κοινοβούλιο στο νησί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης