Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε το κείμενο θέσεων με 194 ψήφους - Διαφοροποίηση των «53» στο μεταναστευτικό

Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε το κείμενο θέσεων με 194 ψήφους - Διαφοροποίηση των «53» στο μεταναστευτικό
Με συντριπτική πλειοψηφία υπερψηφίστηκε το κείμενο θέσεων στο οποίο κατέληξε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Με συντριπτική πλειοψηφία 194 υπέρ και 7 λευκών υπερψηφίστηκε το κείμενο θέσεων στο οποίο κατέληξε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο κείμενο αυτό ενσωματώθηκαν και οι προτάσεις - διαφοροποιήσεις τις οποίες ζητούσαν ή και απαλείφθηκαν τα στελέχη που ανήκουν στην εσωκομματική τάση της «Κίνησης των 53».
Συγκεκριμένα,  στο κείμενο θέσεων δεν συμπεριλαμβάνεται η αναφορά πως «η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού ήταν αποτέλεσμα ενός αδίστακτου εκβιασμού ενός πραξικοπήματος», και πως πρόκειται «για μια συμφωνία εχθρική στα λαϊκά συμφέροντα και τις ιδέες της Αριστεράς».
Αντιθέτως οι υπόλοιπες προτάσεις της «Κίνησης των 53», όπως ότι «η συμφωνία» δεν είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε είναι ιδιοκτησία της Αριστεράς όπως δημοσιά ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών», περιλαμβάνονται στο τελικό κείμενο θέσεων.
Επιπλέον, στο κείμενο περιλαμβάνεται και η αναφορά της «Κίνησης των 53» πως «στο επόμενο διάστημα πρέπει να επιταχυνθούν οι δράσεις στο πλαίσιο του «παράλληλου» προγράμματος στην παιδεία, την υγεία, την αλληλεγγύη, κλπ, που είναι προσανατολισμένες στην εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και λειτουργούν κατά το δυνατόν ανακουφίστηκα στα υφεσιακά μνημονιακά μέτρα είτε ανταγωνιστικά στην κυρίαρχη συντηρητική και αυταρχική πολιτική που προωθούν με νύχια και με δόντια οι δανειστές και οι εγχώριες δυνάμεις του αστισμού».
Ωστόσο, δεν φαίνεται να υπήρξε συμπόρευση στο ζήτημα της μεταναστευτικής και προσφυγικής πολιτικής, γεγονός που οδήγησε και στις 7 λευκές ψήφους από μέλη της «Κίνησης των 53» στην ψηφοφορία που διεξήχθη δια ανατάσεως της χειρός.
Αυτή την ώρα τα 201 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής συζητούν για το αν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δρομολογείται για το φθινόπωρο, θα περιλαμβάνει και αλλαγές στο καταστατικό, με υψηλόβαθμές κομματικές πηγές να επισημαίνουν ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές αλλά δεν θα είναι το συνέδριο καταστατικό.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης