Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η Μεγαλόπολη - Αποκαταστήθηκε η ηλεκτροδότηση στην Τρίπολη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η Μεγαλόπολη - Αποκαταστήθηκε η ηλεκτροδότηση στην Τρίπολη
Πλήθος προβλημάτων προκάλεσε η κακοκαιρία
(upd) Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται ο δήμος Μεγαλόπολης εξαιτίας των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, ενώ στην Τρίπολη έχει πλέον αποκατασταθεί η διακοπή στην ηλεκτροδότηση.
Από την κακοκαιρία που έπληξε τη Μεγαλόπολη προκλήθηκε πλήθος προβλημάτων, ενώ οι ζημιές που σημειώθηκαν είναι μεγάλες και αφορούν δημόσιες, αλλά και ιδιωτικές ιδιοκτησίες, καθώς στην περιοχή υπήρξαν πλημμύρες.
Στο δημαρχείο Μεγαλόπολης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, με στόχο τον συντονισμό των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη, μετά από συνεννόηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου,  Π. Τατούλη, του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Β. Γιαννακούρα και του δημάρχου Μεγαλόπολης, Δ. Παπαδόπουλου, κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης του δήμου Μεγαλόπολης.
Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε συνεννόηση του περιφερειάρχη με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και έτσι, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου θα κινηθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Αποκαταστάθηκε η διακοπή στην ηλεκτροδότηση στην Τρίπολη, ενώ παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός για Σπάρτη.
Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης σημειώθηκαν προβλήματα, ενώ στην Μεγαλόπολη σημειώθηκαν λόγω κακοκαιρίας καταστροφές.  
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλημμύρισαν υπόγεια και ισόγεια σπιτιών, κατέστρεψαν στρέμματα καλλιεργειών, προκάλεσαν την διακοπή της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Μεγαλόπολης, αλλά και διακοπή ρεύματος.
Στην Τρίπολη σημειώθηκε μετά τις 20:00 διακοπή ρεύματος που πλέον έχει αποκατασταθεί, αν και η βροχόπτωση συνεχίζεται.
Στο μεταξύ, κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός για Σπάρτη, στο ύψος της Μανθυρέας.
Στη Μεγαλόπολη η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 60 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας, ενώ απεγκλώβισε 12 άτομα.
Μάλιστα, διεκόπη λόγω της κακοκαιρίας η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Μεγαλόπολης αμέσως μετά την σήραγγα Ραψομμάτη προς Μεγαλόπολη, προβλήματα σημειώθηκαν στην κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο από Καλαμάτα προς Τρίπολη, αλλά και στην παλαιά εθνική οδό Μεγαλόπολης - Καλαμάτας μετά την έξοδο της Μεγαλόπολης, όπως και στο δρόμο Τρίπολης - 'Αστρους.

(Πρώτη ενημέρωση 22:33, Σαββάτο 25 Ιουνίου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης