Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι τράπεζες στις ΗΠΑ προειδοποιούν για ενδεχόμενα προβλήματα συναλλαγών λόγω βρετανικού δημοψηφίσματος

Οι τράπεζες στις ΗΠΑ προειδοποιούν για ενδεχόμενα προβλήματα συναλλαγών λόγω βρετανικού δημοψηφίσματος
Την Παρασκευή 24/6 την κατάσταση στο βρετανικό χρηματιστήριο αναμένεται να περιπλέξει ακόμα περισσότερο η έναρξη εφαρμογής της ετήσιας αναθεώρησης των δεικτών FTSE Russell
Προειδοποιήσεις προς τους πελάτες τους που συναλλάσσονται στις αγορές συναλλάγματος, μετοχών και ομολόγων για ενδεχόμενες ακραίες κινήσεις τιμών, εξέδωσαν μεγάλες εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ εν όψει του μεθαυριανού βρετανικού δημοψηφίσματος περί της παραμονής ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε..
Μεταξύ των τραπεζών που εξέδωσαν σχετικές προειδοποιήσεις περιλαμβάνονται η Bank of America και η Morgan Stanley.
Οι δυνητικές αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές που μπορεί να προκαλέσει το βρετανικό δημοψήφισμα - ιδίως σε περίπτωση επικράτησης του Brexit - είναι τέτοιες, που οδηγούν τις αμερικανικές τράπεζες στη διαπίστωση, ότι ίσως τα εσωτερικά τους συστήματα συναλλαγών να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις έκτακτες περιστάσεις.
Σύμφωνα με την Bank of America, δεν αποκλείονται καθυστερήσεις στην εκτέλεση των εντολών συναλλαγών που θα της δώσουν πελάτες της, καθώς και προσωρινή αναστολή εκτέλεσης αυτών, σε περίπτωση ιδιαίτερα μεγάλων διακυμάνσεων στις αγορές.
Η ταχύτητα εκτέλεσης εντολών συναλλαγών σε συνάλλαγμα, μετοχές και ομόλογα αναμένεται να επηρεαστεί, όπως και η ρευστότητα και η τιμολόγησή τους.
Η Morgan Stanley ενημέρωσε τους πελάτες της, ότι θα επανδρώσει όλα τα τμήματα συναλλαγών της νωρίτερα από το κανονικό την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 το πρωί (στις ΗΠΑ) - την επομένη του δημοψηφίσματος - με στόχο να παράσχει αυξημένη κάλυψη προς πελάτες που το χρειάζονται.
Τράπεζες όπως η Citi, η Deutsche Bank και η Goldman Sachs έχουν ήδη ενημερώσει τους πελάτες τους, ότι θα εφαρμόσουν αυξημένη επάνδρωση των γραφείων τους στο Λονδίνο με ιδιαίτερα έμπειρο προσωπικό, για να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο αναταραχών στις αγορές και να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους όσο καλύτερα μπορούν.
Την Παρασκευή 24/6 την κατάσταση στο βρετανικό χρηματιστήριο πρόκειται να περιπλέξει ακόμα περισσότερο η έναρξη εφαρμογής της ετήσιας αναθεώρησης των δεικτών FTSE Russell, που μεταξύ άλλων επιβάλλει στους διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων που ακολουθούν δείκτες να αναπροσαρμόσουν αντίστοιχα το επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης