Τελευταία Νέα
Διεθνή

Asselborn (ΥΠΕΞ Λουξεμβούργου): Cameron και kaczynski έχουν κοινή επιθετική ατζέντα απέναντι στην ΕΕ

Asselborn (ΥΠΕΞ Λουξεμβούργου): Cameron και kaczynski έχουν κοινή επιθετική ατζέντα απέναντι στην ΕΕ
Ηταν ιστορικό λάθος του Cameronναροχωρήσει σε δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ 
Για τον κίνδυνο δημιουργίας ντόμινο στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης από ενδεχόμενο Brexit έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Jean Asselborn.
Μιλώντας στη γερμανική Tagesspiegel am Sonntag ο Λουξεμβούργιος υπουργός υπογράμμισε «μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να προκαλέσει παρόμοιες κινήσεις και από άλλες χώρες-μέλη στην Ανατολική Ευρώπη».
Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Βρετανού πρωθυπουργού να διεξάγει δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ το χαρακτήρισε «ιστορικό λάθος» ακόμη και το ότι σκέφτηκε να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.
«Ακόμη και αν η Βρετανία αποφασίσει να μείνει στην ΕΕ κατά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, αυτό δεν θα επιλύσει το πρόβλημα που απορρέει από την αρνητική στάση των Βρετανών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογράμμισε ο Jean Asselborn.
Τόνισε ακόμη ότι πως έχει μερικές φορές την εντύπωση πως ο Cameron και ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) στην Πολωνία, jaroslaw kaczynski, έχουν συμφωνήσει σιωπηλά να αντιστρέψουν την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
«Και οι δύο φαίνεται να έχουν την ίδια ατζέντα, όσον αφορά την επικριτική στάση τους προς την ΕΕ», πρόσθεσε.
Αφότου κέρδισε τις εκλογές πέρυσι, η συντηρητική και ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση της Πολωνίας έχει συγκρουστεί με τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ για μια σειρά ζητημάτων όπως η ελευθερία του λόγου και η δημοκρατία αλλά και ενεργειακά και περιβαλλοντικά ζητήματα.
Η Πολωνία είναι η μεγαλύτερη οικονομία στην ανατολική πτέρυγα της ΕΕ και η χώρα που λαμβάνει τα μεγαλύτερα ποσά από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ένωσης.
Από την άλλη, η Βρετανία μεταβιβάζει περισσότερα χρήματα στις Βρυξέλλες απ΄ όσα της επιστρέφονται, ένα από τα επιχειρήματα του στρατοπέδου όσων τάσσονται υπέρ της εξόδου στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης