Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Αυστρία συμφώνησε να βοηθήσει την Ουγγαρία να ενισχύσει τα σύνορά της ενάντια στις προσφυγικές ροές

Reuters: Η Αυστρία συμφώνησε να βοηθήσει την Ουγγαρία να ενισχύσει τα σύνορά της ενάντια στις προσφυγικές ροές
Αυστρία και Ουγγαρία συζήτησαν σε υπουργικό επίπεδο τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες η πρώτη θα μπορούσε να επιστρέψει πρόσφυγες στη δεύτερη
Η Αυστρία συμφώνησε να βοηθήσει την Ουγγαρία να ασφαλίσει τα σύνορά της ως χώρα της Συνθήκης του Σένγκεν, παρέχοντας εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό για την αποτροπή παράνομης μετανάστευσης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, από την κορύφωση της προσφυγικής κρίσης το 2015 μέχρι σήμερα, χιλιάδες πρόσφυγες έχουν περάσει στην Ουγγαρία - που αποτελεί το ανατολικό προπύργιο της Ζώνης Σένγκεν - κατευθυνόμενοι προς πλουσιότερες χώρες, όπως η Αυστρία.
Αν και η αυστριακή κυβέρνηση μείωσε τον αριθμό των αιτήσεων ασύλου που θα δεχθεί το 2016 σε 37.500 - λιγότερες από τις μισές που δέχθηκε πέρυσι - συμφώνησε με την Ουγγαρία οι δύο χώρες να αναβαθμίσουν τη συνεργασία τους στα νότια και ανατολικά σύνορα της Ουγγαρίας.
Αυστρία και Ουγγαρία συζήτησαν σε υπουργικό επίπεδο τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες η πρώτη θα μπορούσε να επιστρέψει πρόσφυγες στη δεύτερη, όταν η αρχική αίτηση ασύλου έχει υποβληθεί στην Ουγγαρία αλλά ο πρόσφυγας έχει μετακινηθεί στην Αυστρία.
Για τη διευθέτηση αυτών των ζητημάτων, δημιουργήθηκαν δύο ομάδες εργασίας από τις δύο χώρες, που αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους εντός τεσσάρων εβδομάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης