Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Προσοχή στο ευρώ - Καθοριστικοί παράγοντες για την πορεία του το Brexit και η Fed

Credit Agricole: Προσοχή στο ευρώ - Καθοριστικοί παράγοντες για την πορεία του το Brexit και η Fed
Με αγωνία αναμένονται οι ανακοινώσεις της Fed αυτή την εβδομάδα, αλλά και το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ε.Ε.
Το ευρώ κινείται σε ένα περιορισμένο εύρος διακύμανσης τις τελευταίες εβδομάδες, επισημαίνουν οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας Credit Agricole.
Αφορμή έχει αποτελέσει η περιορισμένη προοπτική να εξετάσει η ΕΚΤ επιπλέον μέτρα παρέμβασης κάποια στιγμή σύντομα, γεγονός που δεν τονώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών για το ενιαίο νόμισμα.
Με δεδομένο το σχετικά άδειο ημερολόγιο συμβάντων και καθώς τα μέλη της ΕΚΤ θεωρείται απίθανο να αλλάξουν σύντομα τις προσδοκίες τους για τα επιτόκια, θα πρέπει να αναμένεται ότι οι εξωτερικοί παράγοντες θα είναι εκείνοι που θα οδηγήσουν τις εξελίξεις όσον αφορά το ευρώ.
Ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να είναι οι ανακοινώσεις της Fed αυτή την εβδομάδα, αλλά και οι συνεχιζόμενες εξελίξεις στη Βρετανία, ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ε.Ε.

EURUSD

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη συσχέτιση του ευρώ με το αίσθημα κινδύνου.
Με δεδομένο ότι το ευρώ θα είναι ένας από τους μεγάλους χαμένους σε περίπτωση ενός Brexit, το νόμισμα έχει πλέον καταστεί περισσότερο αρνητικά συσχετισμένο με το αίσθημα κινδύνου.
Παρόλ' αυτά, οι αναλυτές της Credit Agricole επισημαίνουν ότι το βασικό τους σενάριο είναι ότι ένα Brexit μπορεί να αποφευχθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης