Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tagesspiegel: Deutsche Bank και Commerzbank θα πληγούν περισσότερο από το Brexit - Ανήσυχη και η ΕΚΤ

Tagesspiegel: Deutsche Bank και Commerzbank θα πληγούν περισσότερο από το Brexit - Ανήσυχη και η ΕΚΤ
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Tράπεζα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις ενώ και οι ευρωπαϊκές τράπεζες εξετάζουν τις συνέπειες του Brexit γι αυτές
Βαρύ θα είναι το πλήγμα γι τις γερμανικές τράπεζες σε περίπτωση Brexit, σύμφωνα με έκθεση του γερμανικού οικονομικού παρατηρητηρίου Bafin.
Σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, ο πρόεδρος του Bafin Felix Hufeld εξέφρασε την ελπίδα οι Βρετανοί να παραμείνουν στην ΕΕ.
«Σε διαφορετική περίπτωση, οι μεγαλύτερες τράπεζες στην ΕΕ θα έχουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα καθώς έχουν τις μεγαλύτερες συναλλαγές εντός κι εκτός Λονδίνου» αναφέρει ο Felix Hufeld.
Υπογραμμίζει ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις ενώ και οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν συστήσει ομάδες που εξετάζουν τις πιθανές συνέπειες από το Brexit.
H Deutsche Bank AG και η Commerzbank AG είναι οι γερμανικές τράπεζες που θα πληγούν περισσότερο από το Brexit καθώς έχουν μεγάλες εμπορικές συνεργασίες στη Βρετανία.
Το Γερμανικό Οικονομικό Παρατηρητήριο πάντως εξακολουθεί να παρατηρεί στενά τις 11 γερμανικές τράπεζες που εμφανίστηκαν να εμπλέκονται στο σκάνδαλο των Panama papers ερευνώντας την υπόθεση τα αποτελέσματα της οποία θα πάρουν περισσότερο χρόνο. Ωστόσο από τον Μάιο η Bafin έχει ζητήσει από τις γερμανικές τράπεζες στοιχεία για πού συνδέονται με την υπόθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης