Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεράστιο το οικονομικό πλήγμα για την Κύπρο σε περίπτωση Brexit - Θα πληγεί το 40% του τουρισμού

Τεράστιο το οικονομικό πλήγμα για την Κύπρο σε περίπτωση Brexit - Θα πληγεί το 40% του τουρισμού
Η υποτίμηση της στερλίνας έναντι του ευρώ, καθιστά ακριβότερα τα ευρωπαϊκά προϊόντα και τις υπηρεσίες για τους Βρετανούς πολίτες
Τις συνέπειες ενός ενδεχόμενου Brexit μελετούν πλέον οι χώρες της ΕΕ. Μετά τη Γερμανία, που ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της Βρετανίας από την ΕΕ και η Κύπρος φαίνεται ότι θα βρεθεί στο μάτι των αρνητικών συνεπειών λόγω της στενής οικονομικής και κοινωνικής σχέσης που διατηρεί με τη Βρετανία.
Δεν είναι τυχαίο ότι το κύριο προϊόν της Κυπριακής οικονομίας , ο τουρισμός, εξαρτάται κατά 40% περίπου από τους Βρετανούς τουρίστες που φτάνουν κάθε χρόνο στο νησί.
Ο Κύπριος οικονομολόγος Κώστας Χριστοφίδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), υποστήριξε ότι «η πιθανή έξοδος του Ηνωμένου Βασίλειου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην οικονομία της Βρετανίας όσο και στους άλλους οικονομικούς εταίρους της χώρας».
Όλες οι απόψεις συγκλίνουν, επίσης, στο γεγονός ότι η σημαντικότερη επίπτωση στο ενδεχόμενο Brexit θα προέλθει από την αναμενόμενη υποτίμηση της στερλίνας έναντι του ευρώ, γεγονός που αυτόματα καθιστά ακριβότερα τα ευρωπαϊκά προϊόντα και υπηρεσίες για τους Βρετανούς πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης