Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Θα επανεξετάσει τις δραστηριότητες στη Μ. Βρετανία, σε περίπτωση Brexit – Ίσως κλείσουν καταστήματα

tags :
Citigroup: Θα επανεξετάσει τις δραστηριότητες στη Μ. Βρετανία, σε περίπτωση Brexit – Ίσως κλείσουν καταστήματα
Η Citi έχει δωρίσει 250.000 στερλίνες στην καμπάνια που στηρίζει την παραμονή το μπλοκ
Στην επανεξέταση των δραστηριοτήτων της στο Ηνωμένο Βασίλειο θα προχωρήσει η Citigroup, σε περίπτωση που τελικά επικρατήσει το Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της τράπεζας στο νησί, James Bardrick (σύμφωνα με το Sky News), το σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» το οποίο θα υιοθετήσει η Citi αν η Μ. Βρετανία αποσχιστεί από την Ε.Ε., ίσως οδηγήσει σε κλείσιμο κάποιων καταστημάτων στην περιοχή.
Ωστόσο, δεν ανέφερε επ’ ακριβώς τις θέσεις εργασίας στην τράπεζα που κινδυνεύουν άμεσα…
Η Citi έχει δωρίσει 250.000 στερλίνες στην καμπάνια που στηρίζει την παραμονή το μπλοκ, αντιγράφοντας την (ιδιαίτερα) ένθερμη υποστήριξη των υπόλοιπων τραπεζικών ιδρυμάτων, όπως οι Goldman Sachs, JP Morgan και Morgan Stanley.
Η παραμονή της Μ. Βρετανίας στην Ένωση είναι σημαντική για να διατηρηθεί το Λονδίνο ως το κέντρο των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, τονίζει ο κ. Bardrick, αλλά και για να συνεχιστεί η ελεύθερη πρόσβαση του νησιού στις ευρωπαϊκές αγορές.
«Πιστεύουμε ότι η πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ευρώπης είναι αναγκαία για πολλές άλλες διεθνείς εταιρείες, μεταξύ των οποίων και οι σημαντικότεροι πελάτες μας, με αποτέλεσμα η παραμονή στην Ε.Ε. να συνεχίζει να στρέφει τους επενδυτές να επενδύσουν προς το Ηνωμένο Βασίλειο», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης