Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Creta Farms μπαίνει στην αγορά των σνακς - Μάχη με τα πατατάκια και τα κρουασάν

tags :
Η Creta Farms μπαίνει στην αγορά των σνακς - Μάχη με τα πατατάκια και τα κρουασάν
Η τιμή πώλησης του προϊόντος θα διαμορφώνεται έως το 1,5 ευρώ το οποίο στη συσκευασία σνάκς κρέατος θα περιλαμβάνει και δυο κριτσίνια
Στην αγορά των σνακς εισέρχεται η Creta Farms διεκδικώντας μερίδια αγοράς από την εσωτερική αγορά, που αποτιμάται στα 150 εκατ. ευρώ και την ίδια στιγμή διαθέτει 15.000 σημεία πώλησης ( περίπτερα, καταστήματα ψιλικών), ενώ η παγκόσμια αγορά των σνακς ανέρχεται στα 400 δισ. δολάρια.
Σε νέα κανάλια πώλησης θα περάσουν αρκετοί κωδικοί προϊόντων, είπε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Creta Farms, κ . Κωνσταντίνος Δομαζάκης, μιλώντας χθες, Τρίτη 7 Ιουνίου, σε παρουσίασή της εταιρείας στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.
Ο χάρτης των πωλήσεων θα αλλάξει άρδην τα επόμενα χρόνια για τη μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων της χώρας, καθώς είναι σε θέση τοποθετήσει δίπλα στα κρουασάν τα πατατάκια τις σοκολάτες και τα μπισκότα τα μίνι Εν Ελλάδι δίνοντας την επιλογή στον καταναλωτή να αγοράσει σνακς κρέατος με πολύ χαμηλές θερμίδες που δεν θα ξεπερνούν τις 100 όταν όλα τα ανταγωνιστικά προϊόντα ξεκινούν από 350 θερμίδες.
Η τιμή πώλησης του προϊόντος θα διαμορφώνεται έως το 1,5 ευρώ το οποίο στη συσκευασία σνάκς κρέατο θα περιλαμβάνει και δυο κριτσίνια.
Η διοίκηση της εταιρείας εμφανίσθηκε ότι πατά… γερά στα πόδια της παρότι πέρασαν δέκα χρόνια από την τελευταία παρουσίαση έχοντας ως ακροατήριο εξιδανικευμένους αναλυτές.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η διοίκηση της εταιρείας σχεδιάζει να αποπληρώσει δάνεια ύψους 50 εκατ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια ενώ οι αναλυτές αναρωτήθηκαν γιατί η εταιρεία θα επιλέξει την αποπληρωμή του κεφαλαίου ενώ θα ήταν καλύτερο να επιθυμεί την αναχρηματοδότησή της για την ανάπτυξη της εταιρείας στο εξωτερικό.
Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Εμμανουήλ Δομαζάκης ανέφερε ότι αυτή θα είναι η μελλοντική οικονομική δυνατότητα της εταιρείας και όταν έρθει η στιγμή θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο αναχρηματοδότησης και επανέλαβε ότι αυτή είναι στρατηγική της εταιρείας να αποπληρώσει κεφάλαιο ύψους 50 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Κωνσταντίνος Διμαζάκης είπε ότι τα προϊόντα Εν Ελλάδι έχουν καινοτομία με τη χρήση του ελαιολάδου που μόνο η Creta Farms μπορεί να δημιουργήσει ενώ κατάφερε να μειώσει τα ζωικά λίπη μέχρι το 2% όταν ο ανταγωνισμός κινείται στα επίπεδα του 25% και παράλληλα συνδυάζει τη γεύση και την ιδία στιγμή προστατεύει την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.
Ο κ. Διομαζάκης αναγνώρισε ότι ο ανταγωνισμός είναι έντονος ανάμεσα στα επώνυμα προϊόντα και σε αυτά της ιδιωτικής ετικέτας.
Πρόσθεσε όμως τα προϊόντα Έν Ελλάδι κερδίσουν συνεχώς μερίδια στην αγορά και αναμένεται την επόμενη τριετία να φθάσει στο 30% από 18% που είναι σήμερα.
Σε επίπεδο εταιρείας σήμερα διαμορφώνεται κοντά στο 30% το οποίο εκτιμάται να φθάσει στο 40% τα επόμενα χρόνια.
Οι δύο ανταγωνιστές είναι η Βιομηχανία Υφαντής με ποσοστό 20% και η εταιρεία Νίκας με 10%.
Η παρέμβαση του γενικού διευθυντή Κωνσταντίνου Φρουζή ήταν ότι η Creta Farms κερδίζει μερίδια αγοράς ενώ άλλες εταιρείας τα αγοράζουν θυσιάζοντας τη λειτουργική τους κερδοφορίας.
H Creta Farms τακτοποίησε τις οικονομικές εκκρεμότητες που είχε με τις δύο αλυσίδες σουπερ μάρκετ.
Πρόκειται για την αλυσίδα Βερόπουλος η οποία μετά την εξαγορά της από την οικογένεια Παντελιάδη αποπλήρωσε τις οφειλές.
Με τη αλυσίδα σουπερ μάρκετ Μαρινόπουλο ήρθε σε διακανονισμό με τη διοίκηση η οποία επιτρέπει τη συνέχιση της συνεργασίας και την επιστροφή της στην ομαλότητα.
Το ενδιαφέρον των αναλυτών εστιάσθηκε στη δραστηριότητα ελληνικής εταιρείας στην Αυστραλία η οποία μπορεί να φθάσει τα 80 εκατομμύρια δολάρια.
Η δραστηριότητα αυτή προσδίδει ως δικαιώματα στα λειτουργικά έσοδα της εταιρείας το ποσό του 1.2 εκατ. ευρώ για το 2016 από 300.000 που ήταν στο πρώτο ξεκίνημα της εταιρείας.
Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας αναγνώρισε ότι η εσωτερική αγορά παρουσιάζει κάμψη των πωλήσεων στο σύνολο της και διευκρίνισε ότι η εταιρεία έχει ως στόχο να προστατεύσει τα λειτουργικά της έσοδα τα οποία εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερα από 10% έως 20% σε σχέση με πέρυσι.
Ο οικονομικός διευθυντής αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση της εταιρείας ύψους 15 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Juncker και συγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Τα κεφάλαια θα απορροφηθούν τους επόμενους δεκαοχτώ μήνες.
Τόνισε ότι η εταιρεία έχει στη διάθεσή της όλα τα χρηματοοικονομικά εργαλεία και το κυριότερο έλαβε πιστοποιητικό αξιοπιστίας από μία ευρωπαϊκή τράπεζα η οποία στην κυριολεξία τους… ξετίναξε επί οκτώ μήνες για να ανάψει το… πράσινο φως.
Ο οικονομικός διευθυντής είπε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας είναι σε τράπεζες της Ελλάδας.
Ακόμη δήλωσε ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η οποία θα φέρει ρευστότητα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα το οποίο στη συνέχεια θα μας δώσει τη δυνατότητα να επαναδιαπραγματευθούμε τα επιτόκια δανεισμού τα οποία σήμερα κατά μέσο όρο είναι στο 7%.
Το ύψος των δανείων της εταιρείας ανέρχονται στα 116 εκατ. ευρώ.
Ο πρόεδρος Creta Farms κ. Εμμμανουήλ Δομαζάκης στην αρχή της παρουσίασης αναφέρθηκε στις αξίες της εταιρείας που είναι η ποιότητα και η καινοτομία που την καθιστούν τη πρώτη εταιρεία στην παραγωγή τροφίμων και μάλιστα διαθέτει 17 πατέντες που είναι κατοχυρωμένες σε όλο το κόσμο και παρακολουθούνται από τα νομικά γραφεία του Μονάχου και της Ουάσιγκτον.
Η Creta Farms έχει δύο εργοστάσια παραγωγής το ένα στην Κρήτη και το άλλο στην Αθήνα και απασχολεί 640 εργαζόμενους.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης