Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Barclays: Σε υποχρεωτικό συμβιβασμό θα οδηγηθεί η Ελλάδα μετά τις απειλές του ESM για την δόση και της ΕΚΤ για το waiver

Barclays: Σε υποχρεωτικό συμβιβασμό θα οδηγηθεί η Ελλάδα μετά τις απειλές του ESM για την δόση και της ΕΚΤ  για το waiver
Για τα capital controls μην εκπλήσσει κανένα αν τα capital controls διατηρηθούν έως το τέλος του προγράμματος δηλαδή έως τον Ιούλιο του 2018
Σε υποχρεωτικό συμβιβασμό θα οδηγηθεί η Ελλάδα μετά το μπαράζ απειλών από τους θεσμούς αναφέρει στέλεχος της Barclays το οποίο συνομίλησε στο bankingnews.
Η επιστολή Τσακαλώτου του έλληνα ΥΠΟΙΚ που αμφισβητούσε 8 προαπαιτούμενα κινητοποίησε τους θεσμούς που διέγνωσαν υπαναχώρηση από τα συμφωνηθέντα.
Ο ESM έστειλε ένα μήνυμα στην Ελλάδα ότι χωρίς την έγκριση όλων των προαπαιτούμενων δεν θα χορηγηθεί η δόση των 10,3 δισεκ.
Μάλιστα με αφορμή την επικαιροποιημένη ανάλυση για την Ελλάδα επανέλαβε την πάγια θέση, όλα τα προαπαιτούμενα για την δόση.
Ταυτόχρονα φαίνεται ότι και η ΕΚΤ απείλησε την Ελλάδα με το waiver.
Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που θέλουν το διοικητικό συμβούλιο να εξετάζει το waiver αλλά να μην αποφασίσει την επαναφορά του αν μέχρι την 1η Ιουνίου η Ελλάδα δεν έχει αποδεχθεί όλα τα προαπαιτούμενα.
Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση της Ελλάδος και ο ESM με την ΕΚΤ παίζουν ένα παιχνίδι απειλών όπου τελικά η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε ένα συμβιβασμό»
Τι θα γίνει με το waiver;
Τι θα γίνει με την ποσοτική χαλάρωση;
Τι θα γίνει με τα capital controls;
Το στέλεχος της Barclays τόνισε στο bankingnews τα εξής
«Για το waiver δεν είναι βέβαιο ότι θα επανέλθει στις 2 Ιουνίου στις ελληνικές τράπεζες μπορεί να εξεταστεί και να ενεργοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ.
Εναλλακτικά αν τελικώς εγκριθεί στις 2 Ιουνίου.... ίσως κατέβει ο πήχης από 6,7 με 7 δισεκ. μείωση του ELA στα 5 δισεκ. δηλαδή να τεθούν κάποιοι περιορισμοί.
Για την ποσοτική χαλάρωση το πιθανότερο σενάριο είναι να μετατεθεί για το τέλος του 2016 ή αρχές του 2017 όχι νωρίτερα.
Για τα capital controls μην εκπλήσσει κανένα αν τα capital controls διατηρηθούν έως το τέλος του προγράμματος δηλαδή έως τον Ιούλιο του 2018»

Οι καταθέσεις βελτιώθηκαν συγκυριακά τις τελευταίες 10 ημέρες

Μια αύξηση περίπου 400 εκατ παρατηρήθηκε στις καταθέσεις και αποδίδεται στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν καταβολές φόρων ή ΕΝΦΙΑ από τους πολίτες.
Η αύξηση των καταθέσεων είναι συγκυριακή όπως αναφέρουν τραπεζίτες.

(Πρώτη Ενημέρωση: 23:16, Δευτέρα 30 Μαΐου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης