Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Κυβέρνηση και υπουργός Οικονομικών αυτοδιαψεύδονται λέγοντας ψέματα με το τσουβάλι

Θεοχάρης: Κυβέρνηση και υπουργός Οικονομικών αυτοδιαψεύδονται λέγοντας ψέματα με το τσουβάλι
Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή, «η κυβέρνηση εξακολουθεί να λέει ψέματα με το τσουβάλι, εξαφανίζοντας την αξιοπιστία της, εντός και εκτός της χώρας»
«Ο κύριος Τσακαλώτος αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες μόνο μέρες», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής, κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Alpha 98,9».
Διευκρινίζοντας, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι «τις προάλλες μας είπε [ο Ευκλείδης Τσακαλώτος] ότι η αβεβαιότητα τελείωσε, η χώρα προχωράει μπροστά και θα πάρουμε τα λεφτά, και λίγες μέρες μετά, με επιστολή του προς τους Θεσμούς δηλώνει ότι 8 από τα προαπαιτούμενα που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup δε θα υλοποιηθούν»,
Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή, «η κυβέρνηση εξακολουθεί να λέει ψέματα με το τσουβάλι, εξαφανίζοντας την αξιοπιστία της, εντός και εκτός της χώρας».
Ερωτηθείς σχετικά με τη διάταξη για τις offshore, o κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι η κυβέρνηση πήρε τον ελλιπή ορισμό για τις εξωχώριες εταιρείες που υπήρχε σε προηγούμενη διάταξη - ο οποίος μιλούσε μόνο για μη συνεργάσιμες χώρες - και τον έκανε ευνοϊκότερο, προσθέτοντας ότι δεν περιέλαβε, όπως θα όφειλε, στον ορισμό και τις χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «η κυβέρνηση έκανε σημαία της την πάταξη της διαφθοράς, αλλά αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως δεν εννοεί αυτά που λέει. Έτσι δεν εμπεδώνεται το αίσθημα της δημοκρατίας και της διαφάνειας του πολιτικού συστήματος από τους πολίτες». 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης