Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αυστηρές προειδοποιήσεις Putin για αντίμετρα προς Ρουμανία και Πολωνία λόγω αντιπυραυλικής ασπίδας

Reuters: Αυστηρές προειδοποιήσεις Putin για αντίμετρα προς Ρουμανία και Πολωνία λόγω αντιπυραυλικής ασπίδας
Ρουμανία και Πολωνία κινδυνεύουν να καταστούν νόμιμος στόχος των ρωσικών πυραύλων
Αυστηρή προειδοποίηση προς την Πολωνία και τη Ρουμανία λόγω της φιλοξενίας τους κρίσιμων μερών της αντιπυραυλικής ασπίδας της Ευρώπης - αρχιτεκτονικής των ΗΠΑ - ότι τώρα κινδυνεύουν να καταστούν νόμιμος στόχος των ρωσικών πυραύλων, απηύθυνε από την Αθήνα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.
Όπως επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Putin υπενθύμισε, ότι είχε προειδοποιήσει εγκαίρως την Ουάσινγκτον και τους συμμάχους της να μην υλοποιήσουν τα σχέδιά τους για τη δημιουργία της αντιπυραυλικής ασπίδος δίπλα στα σύνορα της Ρωσίας -  τυπικά «προστατεύει» από επίθεση του Ιράν - όμως αυτοί αγνόησαν τις εκκλήσεις του και τώρα η Ρωσία πρόκειται να υλοποιήσει δικά της αντίμετρα.
«Αν μέχρι χθες οι κάτοικοι της Ρουμανίας σε αυτές τις περιοχές [με αντιπυραυλική εγκατάσταση] δεν γνώριζαν τί σημαίνει να βρίσκεται στο στόχαστρο [της Ρωσίας], τότε εμείς σήμερα θα αναγκαστούμε να υλοποιήσουμε συγκεκριμένα μέτρα προστασίας της ασφάλειάς μας», προειδοποίησε ο Putin, για να προσθέσει: «Το ίδιο θα συμβεί και με την Πολωνία».
Ο Ρώσος πρόεδρος δεν διευκρίνισε ποιές ενέργειες θα αναλάβει η Ρωσία ως αντίμετρα στην αντιπυραυλική ασπίδα, επιμένοντας ότι δεν κάνει εκείνος το πρώτο βήμα προς την κλιμάκωση των εντάσεων, καθώς απλά αντιδρά στις κινήσεις των ΗΠΑ.
«Δεν θα αποφασίσουμε κανένα αντίμετρο, εκτός από εκείνες τις περιπτώσεις στις οποίες βλέπουμε πυραύλους σε περιοχές που συνορεύουν μ'εμάς», όπως διευκρίνισε ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης