Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Σε καιρό ύφεσης δεν επιβαρύνεις περαιτέρω την οικονομία - Λάθος οι νέοι φόροι στην Ελλάδα

Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Σε καιρό ύφεσης δεν επιβαρύνεις περαιτέρω την οικονομία - Λάθος οι νέοι φόροι στην Ελλάδα
«Δεν υπάρχει μια απλή και ξεκάθαρη ρύθμιση για το ελληνικό χρέος», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης 
Την εκτίμηση ότι «σε καιρό ύφεσης δεν [πρέπει να] επιβαρύνεις περαιτέρω την οικονομία» εξέφρασε σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, κ. Χάρης Γεωργιάδης, διατυπώνοντας την αντίθεσή του στους νέους φόρους στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real Fm», ο κ. Γεωργιάδης διαφώνησε με την αύξηση των φόρων στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «είναι μια άποψη που έχω, οικονομικής προσέγγισης, ότι σε καιρό ύφεσης δεν επιβαρύνεις περαιτέρω την οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις».
Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα του Eurogroup της Τρίτης (24/5), ο κύπριος υπουργός ανέφερε ότι στο ζήτημα του χρέους «δεν είναι μια απλή και ξεκάθαρη ρύθμιση που ελήφθη και τέλειωσε».
Όπως χαρακτηριστικά διευκρίνισε: «Δεν είναι μια ρύθμιση που έχει αποτυπωθεί στο χαρτί, στο πλαίσιο απόφασης.
Αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι ένας οδικός χάρτης ο οποίος όμως περιλαμβάνει κάποια μετρήσιμα κριτήρια και μετρήσιμους στόχους», ωστόσο έκανε λόγο για «ένα σημαντικό βήμα».
Ερωτηθείς σχετικά με τη διάσταση απόψεων μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων υποστήριξε ότι «είναι πρωτοφανές η τρόικα να μην έχει σε όλα τα θέματα κοινή γραμμή, δυσκολεύει τη διαχείριση».
Τέλος, «δεν είμαι σε θέση και δεν έχω τα δεδομένα», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης κληθείς να εκτιμήσει πότε η Ελλάδα θα βγει στις αγορές, προσθέτοντας πως «ένας τέτοιος προσδιορισμός μπορεί να προκύψει μόνο με επαφή με τις διεθνείς αγορές».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης