Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιαργκόβας: Η σκυτάλη πλέον ανήκει στην κυβέρνηση – Πρέπει να πάμε πέρα από το μνημόνιο

Λιαργκόβας: Η σκυτάλη πλέον ανήκει στην κυβέρνηση – Πρέπει να πάμε πέρα από το μνημόνιο
Η κυβέρνηση είναι αυτή που πρέπει να πάρει αναπτυξιακά μέτρα και να βελτιώσει το οικονομικό κλίμα είπε ο κ.Λιαργκόβας
Την θέση ότι μετά το Eurogroup της 24/5 η σκυτάλη πλέον ανήκει στην κυβέρνηση διατύπωσε ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, καθηγητής Π. Λιαργκόβας.
Ερωτηθείς γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη να προειδοποιήσει την κυβέρνηση και τους πολίτες της χώρας ότι αν δεν εφαρμόσουμε όσα συμφωνήσαμε η ενεργοποίηση του κόφτη είναι πολύ πιθανή, ο κ.Λιαργκόβας απάντησε διότι «με την απόφαση του Eurogroup η σκυτάλη πλέον ανήκει στην κυβέρνηση».
«Δηλαδή από δω και πέρα αφού τελειώσαμε με την αβεβαιότητα που είχαμε όλο αυτό το διάστημα και έκανε πολλή ζημιά, απομένει να δούμε συγκεκριμένα έργα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης.
Δεν φτάνει να εφαρμόσουμε το μνημόνιο, αυτά που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή, αλλά πρέπει να πάμε και πέρα από το μνημόνιο.
Το μνημόνιο μας εξασφαλίζει, τουλάχιστον με βάση τα προβλεπόμενα, τη δημοσιονομική σταθερότητα, εξυγίανση.
Το μνημόνιο δεν περιέχει μέτρα αναπτυξιακά.
Η κυβέρνηση είναι αυτή που πρέπει να πάρει αναπτυξιακά μέτρα, να βελτιώσει το οικονομικό κλίμα, να δημιουργηθεί καινούργιος πλούτος, καινούργια παραγωγή» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Λιαργκόβας.
Όπως είπε ο κ.Λιαργκόβας πολλές από τις δεσμεύσεις που προβλέπονται στην απόφαση του Eurogroup είναι υφεσιακές.
«Και τα υφεσιακά μέτρα θα δημιουργήσουν ύφεση, άρα πρέπει να βρεθούν αντίρροπα μέτρα για να μπορέσουμε να γυρίσουμε το πρόσημο.
Αλλιώς αν αρκεστούμε σε αυτά, τότε θα μείνουμε με τα μέτρα του μνημονίου και ενδεχομένως σε αυτή την περίπτωση να μην μπορέσουμε να καλύψουμε και τους στόχους.
Αν δεν καλύψουμε τους στόχους τότε θα ενεργοποιηθεί ο Αυτόματος Μηχανισμός» είπε ο κ.Λιαργκόβας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης