Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Οι παγκόσμιες οικονομικές αντιξοότητες επιδρούν αρνητικά στην Ευρωζώνη

Commerzbank: Οι παγκόσμιες οικονομικές αντιξοότητες επιδρούν αρνητικά στην Ευρωζώνη
Ο θετικός αντίκτυπος από την ισχυρή υποτίμηση του ευρώ στο δεύτερο μισό του 2014 και στις αρχές του 2015 αρχίζει να εξατμίζεται
H ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας εκτός της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του 2015, επισημαίνει σε ανάλυσή της η γερμανική τράπεζα Commerzbank, προσθέτοντας ότι η οικονομία της ζώνης του ευρώ δεν θα μπορέσει να αποσυνδεθεί από την παγκόσμια οικονομία μακροπρόθεσμα.
Από την αρχή του έτους, τα προβλήματα στις αναδυόμενες αγορές, σημειώνει, φαίνεται να χαλάνε τη διάθεση των εταιρειών της ζώνης του ευρώ και συμπληρώνει ότι ο θετικός αντίκτυπος από την ισχυρή υποτίμηση του ευρώ στο δεύτερο μισό του 2014 και στις αρχές του 2015 αρχίζει να εξατμίζεται.
Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντισταθμίσουν την αδύναμη παγκόσμια ζήτηση επεκτείνοντας τα μερίδια αγοράς τους.
Ωστόσο, επισημαίνει η Commerzbank, η καταναλωτική ζήτηση που έλαβε ώθηση από τη διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου θα καλύψει για λίγο ακόμη την αδυναμία στις εξαγωγές.
Τέλος, καταλήγει εκτιμώντας ότι ενώ οι δείκτες κλίματος πιθανόν θα δείχνουν πτωτικές τάσεις τους επόμενους μήνες, δεν προβλέπει σημαντική πτώση τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης