Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Ενάντιες συνθήκες διαβίωσης για τους Σύρους που απελαύνονται στην Τουρκία με βάση τη συμφωνία με Ε.Ε.

Guardian: Ενάντιες συνθήκες διαβίωσης για τους Σύρους που απελαύνονται στην Τουρκία με βάση τη συμφωνία με Ε.Ε.
Η Τουρκία έχει υποδεχθεί 2,7 εκατ. πρόσφυγες από την έναρξη του συριακού εμφυλίου πολέμου το 2011
Αορίστου διάρκειας κράτηση σε απομονωμένα κέντρα με ιδιαίτερα φτωχές συνθήκες διαβίωσης και ιατρικής φροντίδας, αδυναμία επανένωσης με τις οικογένειές τους και απουσία πρόσβασης σε δικηγόρο, δίχως πιθανότητα αίτησης ασύλου, φέρονται να αντιμετωπίζουν οι Σύροι πρόσφυγες που ανακατευθύνονται στην Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδος Guardian, η οποία επικαλείται τα παθήματα και την εμπειρία μιας ομάδος 12 Σύρων - με τους οποίους επικοινώνησε τηλεφωνικά - που απελάθηκαν στην Τουρκία αεροπορικώς στις 27 Απριλίου 2016.
Μάλιστα, η Guardian φέρει το παράδειγμα - ανώνυμης, βεβαίως - Σύριας μητέρας από τη συγκεκριμένη ομάδα, που προτιμά να επιστρέψει στην εμπόλεμη πατρίδα της από το να μείνει με τα παιδιά της σε κέντρα κράτησης προσφύγων της Τουρκίας και της Ελλάδος.
Η Guardian επισημαίνει, ότι οι Σύροι δεν έχουν αυτομάτως το δικαίωμα εργασίας στην Τουρκία, ενώ πολλά παιδιά από τη Συρία δεν παρακολουθούν σχολείο, με τη γειτονική χώρα να έχει υποδεχθεί 2,7 εκατ. πρόσφυγες από την έναρξη του συριακού εμφυλίου πολέμου το 2011.
Η εφημερίδα απευθύνθηκε σε εκπρόσωπο Τύπου της Ε.Ε. για το ζήτημα των 12 απελαθέντων Σύρων, για να λάβει την απάντηση ότι η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας διασφαλίζει «υψηλό επίπεδο διεθνούς προστασίας στην πρώτη χώρα παροχής ασύλου, δηλαδή στην Τουρκία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης