Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Reuters: Να βάλει τέλος στην πρακτική της κράτησης παιδιών προσφύγων κάλεσε την Ελλάδα ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ

Reuters: Να βάλει τέλος στην πρακτική της κράτησης παιδιών προσφύγων κάλεσε την Ελλάδα ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ
O Crépeau ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να διαμορφώσουν ένα «ουσιαστικό και αποτελεσματικό» σύστημα κηδεμονίας για ασυνόδευτους ανήλικους
Να σταματήσει την πρακτική της κράτησης τέκνων προσφύγων και μεταναστών κάλεσε την Ελλάδα ο ειδικός εισηγητής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, François Crépeau, με δηλώσεις του τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016.
Ολοκληρώνοντας πολυήμερη επίσκεψή του σε εγκαταστάσεις διαμονής μεταναστών στην Ελλάδα - μεταξύ άλλων στη Μυτιλήνη - ο Crépeau ζήτησε να σταματήσει η χώρα μας την πρακτική στέρησης ελευθερίας παιδιών μεταναστών και προσφύγων «που κρατούνται μέχρι και σε κελιά αστυνομικών τμημάτων για εβδομάδες» και αντ' αυτού να αναπτύξει υπηρεσίες προστασίας παιδιών.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, o Crépeau φέρεται να συνάντησε ασυνόδευτα παιδιά που κρατούνταν σε αστυνομικά τμήματα για περισσότερες από δύο εβδομάδες «χωρίς πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους, που έφεραν ψυχικά τραύματα και θλίψη» λόγω του γεγονότους αυτού.
Για τον Crépeau, «τα παιδιά δεν πρέπει να κρατούνται - τέλος... Κράτηση πρέπει να πραγματοποιείται όταν οι άνθρωποι παρουσιάζουν έναν κίνδυνο, μια δημόσια απειλή και θα πρέπει αυτή η απειλή να είναι τεκμηριωμένη, όχι να προέρχεται από διαίσθηση».
Ο Crépeau ζήτησε να προσφέρονται εναλλακτικές της κράτησης λύσεις για τα παιδιά και τις οικογένειες προσφύγων και μεταναστών, καλώντας τις ελληνικές αρχές να διαμορφώσουν ένα «ουσιαστικό και αποτελεσματικό» σύστημα κηδεμονίας για ασυνόδευτους ανήλικους και να αυξήσουν τη δυναμικότητα των θέσεων καταφυγίων διαθέσιμων προς αυτούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης