Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anadolu: Περισσότεροι από 11 χιλ. μετανάστες έχουν επιστραφεί στην Ελλάδα από τη πΓΔΜ

Anadolu: Περισσότεροι από 11 χιλ. μετανάστες έχουν επιστραφεί στην Ελλάδα από τη πΓΔΜ
Από τον Μάρτιο, οπότε και έκλεισε τα σύνορά της η πΓΔΜ, πάνω από 11 χιλ. μετανάστες έχουν σταλεί πίσω στην Ελλάδα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο
Οι αρχές της πΓΔΜ έχουν στείλει πίσω στην Ελλάδα περισσότερους από 11.000 μετανάστες, από τον Μάρτιο του 2016 έως σήμερα, οπότε και η χώρα έκλεισε τα σύνορά της.
Την πληροφορία αυτή μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο δηλώσεις της διευθύντριας του υπουργείου Εσωτερικών της πΓΔΜ, Nataliya Spirova.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Spirova, συνολικά 11.803 μετανάστες έχουν επιστραφεί στην Ελλάδα από τις 8 Μαρτίου, όταν και η πΓΔΜ απαγόρευσε τη διάβαση των μεταναστών από τα σύνορά της.
Η διευθύντρια σημείωσε, επίσης, πως στα σύνορα κάνουν περιπολίες τόσο οι ελληνικές, όσο και διεθνείς αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και οι αρχές της πΓΔΜ.
Σύμφωνα με το Anadolu, 8 Κροάτες, 7 Σέρβοι, 9 Σλοβένοι, 25 Σλοβάκοι, 21 Αυστριακοί και 30 Πολωνοί βρίσκονται στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, ως μέρος των ευρωπαϊκών μέτρων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της πΓΔΜ, 23 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών και αναμένεται να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη.
Αυτή τη στιγμή στην πΓΔΜ βρίσκονται 491 αιτούντες ασύλου.
Στον αντίποδα, στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 54.340 ταυτοποιημένοι πρόσφυγες και μετανάστες, με τους 30.000 να βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της χώρας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης