Τελευταία Νέα
Διεθνή

DBRS Ratings: Επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Αυστρίας σε AAA/R-1 (high)

DBRS Ratings: Επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Αυστρίας σε AAA/R-1 (high)
DBRS Ratings: Η πιστοληπτική αξιολόγηση της Αυστρίας εν γένει παρουσιάζει «ισορροπημένους κινδύνους»
Τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Αυστρίας σε ευρώ και ξένο νόμισμα επιβεβαίωσε σε «AAA» (κορυφαία βαθμίδα) και R-1 (high), αντίστοιχα, ο διεθνής οίκος DBRS Ratings την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, με την προοπτική επανεξέτασης των αξιολογήσεων να παραμένει «σταθερή».
Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η πιστοληπτική αξιολόγηση της Αυστρίας εν γένει παρουσιάζει «ισορροπημένους κινδύνους», με την επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης του πραγματικού της ΑΕΠ και την πρόοδο στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας να εξισορροπούν τις αδυναμίες της που πηγάζουν από το τραπεζικό της σύστημα και το μεγάλο δημόσιο χρέος της.
Σε περίπτωση εγκατάλειψης από την αυστριακή κυβέρνηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των δημοσιονομικών δαπανών της χώρας, δεν αποκλείεται να προκληθεί υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης λόγω φόβων για μεγέθυνση των ελλειμμάτων και του χρέους της.
Στην ίδια κατεύθυνση θα οδηγούσε ενδεχόμενη επιδείνωση των μακρο-οικονομικών προοπτικών της Αυστρίας, όπως και τυχόν περαιτέρω μεγάλες απώλειες στον τραπεζικό της τομέα, ιδίως αν αυτές οδηγούσαν σε διόγκωση του χρέους της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης