Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος (υφ. Εργασίας): Προβλέπει έκρηξη της ανάπτυξης μετά το Eurogroup της 24/5 – Στο 1,5% το 2016, στο 3% το 2018

Πετρόπουλος (υφ. Εργασίας): Προβλέπει έκρηξη της ανάπτυξης μετά το Eurogroup της 24/5 – Στο 1,5% το 2016, στο 3% το 2018
Με την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας
Για εκτίναξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μετά το ερχόμενο Eurogroup έκανε λόγο ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος, προβλέποντας μάλιστα ότι το 2016 η ανάπτυξη θα ξεπεράσει το 1,5% και το 2018 θα φθάσει στο 3%.
«Θα έχουμε, είμαι βέβαιος, εκτίναξη της ανάπτυξης. Τα περίπου 5,7 δισ., που αναμένεται να εισρεύσουν στην οικονομία, θα την εκτινάξουν πραγματικά σε πολύ καλούς ρυθμούς ανάπτυξης», σημείωσε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο», προσθέτοντας πως είναι βέβαιος ότι «θα έχουμε 3% ανάπτυξη το 2018. θα δείτε πραγματικά ότι στο τέλος του 2016 θα έχουμε ένα πολύ θετικό ποσοστό ανάπτυξης που θα ξεπερνά το 1,5%».
Ερωτηθείς αν η αύξηση της φορολογίας θα αποτελέσει άλλοθι για ορισμένους να μην εκδίδουν αποδείξεις και να πληρώνουν φόρους, ο κ. Πετρόπουλος παραδέχτηκε ότι υπάρχει υπερφορολόγηση, αλλά τόνισε ότι όσοι εισφοροδιαφεύγουν στο τέλος θα βγουν χαμένοι.
Αναφερόμενος δε στην ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου, τόνισε ότι ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις και για την επιστροφή επιχειρήσεων που μετανάστευσαν σε γειτονικές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης