Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Σημαντικό βήμα η νομοθέτηση του Ασφαλιστικού - Στις 24 Μαΐου μπορούμε να καταλήξουμε σε μία τελική συμφωνία

Moscovici: Σημαντικό βήμα η νομοθέτηση του Ασφαλιστικού - Στις 24 Μαΐου μπορούμε να καταλήξουμε σε μία τελική συμφωνία
«Η ανάπτυξη στην Ελλάδα μπορεί να φτάσει στο 2,7%, αρκεί η Ελλάδα να εφαρμόσει τα μέτρα που έχουμε συμφωνήσει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά
Ως σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης χαιρέτισε τη νομοθέτηση του Ασφαλιστικού από την ελληνική Βουλή ο Pierre Moscovici, εκτιμώντας ότι μία τελική συμφωνία θα είναι εφικτή στις 24 Μαΐου (οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup).
Σήμερα καταγράφηκε πολύ σημαντική πρόοδος για τη συμφωνία, είπε ο ευρωπαίος επίτροπος, τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι παραμένουν αλληλέγγυοι στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Moscovici, το πακέτο των μέτρων είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα, ώστε να καταστεί αυτή ανταγωνιστική, αλλά και να προσελκύσει επενδυτές.
«Η ανάπτυξη στην Ελλάδα μπορεί να φτάσει στο 2,7%, αρκεί η Ελλάδα να εφαρμόσει τα μέτρα που έχουμε συμφωνήσει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, επισήμανε πως σήμερα υπήρξε πρόοδος και ως προς τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν, ενώ υποστήριξε ότι αυτός ο μηχανισμός πρέπει να υπάρχει, καθώς «τα προληπτικά μέτρα διασφαλίζουν την αξιοπιστία της Ελλάδας».
Στη συνέχεια δήλωσε ότι «η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτελεί βασικό σημείο της συμφωνίας που υπογράψαμε πέρυσι».
«Η τεχνική βοήθεια μπορεί να βοηθήσει και τις 2 πλευρές να μπορέσουν να συνεργαστούν για την επίτευξη μίας τελικής συμφωνίας», προσέθεσε, ακόμα, ο Pierre Moscovici, εκτιμώντας ότι η συμφωνία στις 24 Μαΐου είναι εφικτή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης