Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αυτό το νομοθέτημα είναι η επιτομή της ανικανότητάς σας - Η Ελλάδα απαξιώνεται καθημερινά

Μητσοτάκης: Αυτό το νομοθέτημα είναι η επιτομή της ανικανότητάς σας -  Η Ελλάδα απαξιώνεται καθημερινά
«Eκλογές για να μπει ένα τέλος στον διασυρμό της χώρας», ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης
«Κατά συρροή ψεύτη» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.
Όπως είπε, «είναι η ώρα να μιλήσουμε την ώρα της αλήθειας», τονίζοντας ότι είναι «οξύμωρο ο κατά συρροή ψεύτης να λέει ότι τώρα πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας.
Δεν μιλήσατε ποτέ την αλήθεια, δεν την ξέρετε και δεν την αντέχετε».
Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας δεν μίλησε την αλήθεια όταν υποσχόταν πως θα σκίσει τα μνημόνια και όταν υποσχόταν αφορολόγητο 12.000, ενώ του είπε ότι θα είναι «ο πιο απαξιωμένος πρωθυπουργός που είχε η Ελλάδα ποτέ» και τον κατηγόρησε ότι η Ελλάδα απαξιώνεται καθημερινά και κάθε μέρα που παραμένει στην εξουσία.
Χαρακτηριστική ήταν και η φράση του «ο Αμερικανός συγγραφέας Μαρκ Τουέιν είχε πει υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και οι στατιστικές.
Δεν είχε γνωρίσει εσάς».
Συνέχισε την επίθεση λέγοντας «κ. Τσίπρα δεν μπορείτε καν να αποτρέψετε την καταστροφή που εσείς ο ίδιος προκαλείτε», υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν σας πιστεύει πλέον στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ότι θα πείτε την αλήθεια».
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επενδύει στον διχασμό και ζήτησε «να τελειώνουμε με την πιο ανίκανη κυβέρνηση που έχε γνωρίσει ο τόπος»,  για να οδηγηθούμε στην δημοκρατική διέξοδο, που όπως είπε είναι  «εκλογές για να μπει ένα τέλος στον διασυρμό της χώρας».
Υπογράμμισε δε, πως «το κόστος των νέων εκλογών θα είναι μικρότερο από αυτό της παραμονή σας στην εξουσία».
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση του Τσίπρα έχει αποτύχει, ενώ η αβεβαιότητα κατατρώει τη ζωή των Ελλήνων, που κάνουν θυσίες χωρίς να βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα δεν θα αποδώσουν «και το ξέρετε.
Θέλετε να μεταθέσετε στην επόμενη κυβέρνηση περισσότερα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην κυβέρνηση Τσίπρα.
Εκτίμησε δε, πως «κάθε νοικοκυριό στο τέλος του 2016 θα είναι κατά.5000 ευρώ φτωχότερο σε σχέση με το τι θα συνέβαινε αν δεν είχατε κυβερνήσει», αλλά και ότι «210 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να είχαν δημιουργηθεί το 2015 -2016 εάν δεν είχατε έρθει στην εξουσία».
Υπογράμμισε ακόμη πως «μέχρι το Δεκέμβριο του 2014 δεν ήταν απαραίτητη καμία περικοπή συντάξεων όλα όμως άλλαξαν όταν ήρθατε εσείς».
«Εμείς ως ΝΔ κάναμε την αυτοκριτική μας όμως τα μέτρα που ψηφίζουμε σήμερα είναι το κόστος της δικής σας ανικανότητας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Περαιτέρω, δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους, ενώ για το ασφαλιστικό ανέφερε  «αυτό το νομοθέτημα είναι η επιτομή της ανικανότητάς σας.
 Σας πήρε 9 μήνες για να καταλήξετε ασθμαίνοντας σε έναν αχταρμά μέτρων
Με αυτό το νομοσχέδιο δολοφονείται τις ελπίδες και το μέλλον των νέων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης