Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΟΤΟΕ: Ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων θα προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο

ΟΤΟΕ: Ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων θα προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο
Η ΟΤΟΕ απαίτησε να μην περάσουν οι αντιασφαλιστικές διατάξεις
Έντονη παρέμβαση διαμαρτυρίας ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου άσκησε η ΟΤΟΕ σήμερα το πρωί στη Βουλή μετά την αιφνιδιαστική κατάθεση και μάλιστα εκπρόθεσμης τροπολογίας το Σάββατο 7 Μαΐου για το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ).
Η ΟΤΟΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, απαίτησε να μην περάσουν οι αντιασφαλιστικές διατάξεις που μειώνουν άμεσα τις συντάξεις των ήδη συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων με ποσοστά μειώσεων που φθάνουν οριζόντια  στο 30% και καταργούν οριστικά για όλους ασφαλιστικά δικαιώματα δεκαετιών, που έχουν κατακτηθεί με σκληρούς αγώνες .
Ενδεικτικό της σκληρότητας του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, σύμφωνα με την ΟΤΟΕ,  είναι το γεγονός ότι οι μειώσεις που προβλέπονται στις συντάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων είναι ισοπεδωτικές, (ειδικότερα για τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων) έναντι όλων των άλλων.
Η παρέμβαση διαμαρτυρίας της ΟΤΟΕ έγινε δια του Προέδρου της και κλιμακίου της συνδικαλιστικής οργάνωσης στον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο και στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Ν. Φράγκο, στους οποίους έγινε σαφής η κάθετη αντίθεση του κλάδου των Τραπεζοϋπαλλήλων στο σύνολο του νομοσχεδίου και ειδικότερα στις διατάξεις που πλήττουν τόσο τους εν ενεργεία τραπεζοϋπαλλήλους των οποίων καταργούνται ουσιαστικά οι ασφαλιστικές προσδοκίες, όσο και των συνταξιούχων που θα δουν τις ήδη μειωμένες συντάξεις τους να συρρικνώνονται άμεσα (με την ψήφιση του νομοσχεδίου) ακόμα περισσότερο έναντι όλων των υπολοίπων συνταξιούχων της χώρας.
Η έντονη διαμαρτυρία της ΟΤΟΕ, έθεσε προ των ευθυνών τους τον Υφυπουργό και τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, από τους οποίους ζητήθηκαν και αναμένονται συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες.
Η ΟΤΟΕ τονίζει πως σε κάθε περίπτωση ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων θα  προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο και μετά τη ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου για σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες με στόχο την ανατροπή του στην πράξη με όλα τα μέσα συνδικαλιστικά, πολιτικά και νομικά.
Ακόμα, η ΟΤΟΕ έστειλε σήμερα προσωπική επιστολή – κάλεσμα στους βουλευτές τραπεζοϋπαλλήλους της Κυβερνητικής πλειοψηφίας με την οποία τους καλεί να αντιδράσουν έστω και την τελευταία στιγμή και να μην συναινέσουν με την ψήφο τους στην κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων που σε άλλες εποχές και οι ίδιοι χαρακτήριζαν ως «τα ιερά και όσια» του κλάδου μας.
«Η ΟΤΟΕ, οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες αλλά και οι συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι δεν πρόκειται να συμβιβασθούμε με την μοίρα που μας επιφυλάσσουν Κυβέρνηση και δανειστές και θα συνεχίσουμε τους αγώνες ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών σε όλα τα επίπεδα με όλες μας τις δυνάμεις», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης