Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Σκληρές μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό για να ξεκλειδώσει η βοήθεια προς την Ελλάδα

Bloomberg: Σκληρές μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό για να ξεκλειδώσει η βοήθεια προς την Ελλάδα
Το ΔΝΤ, που περιμένει αποπληρωμή δόσεων τον Ιούλιο, έχει κατ' επανάληψη αμφισβητήσει την ικανότητα της Αθήνας ως προς αυτό
«Ξεκίνησε στην ελληνική Βουλή η συζήτηση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί το κλειδί που θα ξεκλειδώσει τη διεθνή και ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα» αναφέρει το Bloomberg.
Σε δημοσίευμα του, για την αυριανή (8/5) ψηφοφορία στη Βουλή, το πρακτορείο σχολιάζει τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας που παίρνει η κυβέρνηση και σφίγγει ακόμη περισσότερο τον κλοιό γύρω από τους έλληνες λέγοντας, ότι «είναι ωστόσο απαραίτητα για να δώσουν οι δανειστές το πράσινο φως για την παροχή περαιτέρω οικονομικής βοήθειας στη χώρα».
Σχολιάζει ακόμη, ότι οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, που δεν έχουν ολοκληρωθεί τους τελευταίους έξι μήνες, οδηγούν την Ελλάδα σε οικονομική στενότητα καθώς τον Ιούλιο έχει να αποπληρώσει μεγάλες δόσεις προς το ΔΝΤ το οποίο έχει κατ' επανάληψη αμφισβητήσει την ικανότητα της Αθήνας να αποπληρώσει τις δόσεις των δανείων της.
Για το λόγο αυτό οι δανειστές έχουν παρουσιάσει στην ελληνική κυβέρνηση ένα σχέδιο  πρόσθετων μέτρων λιτότητας σε περίπτωση που η Αθήνα δεν καταφέρει να φτάσει τους στόχους του προγράμματος που έχουν θεσπίσει ΕΕ και ΔΝΤ.
Τα μέτρα αυτά θα είναι ίσο με το ποσοστό των μέτρων που δεν θα υπολείπονται δηλαδή  2% του ΑΕΠ. 
Το Bloomberg αναφέρει ακόμη, ότι στη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης την Δεύτερα (9/5) στην ατζέντα θα συγκαταλέγεται και το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θέση που έχει υιοθετήσει το ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης