Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή αντιπαράθεση εντός και εκτός του ελληνικού κοινοβουλίου για το φορολογικό και ασφαλιστικό ν/σχέδιο

Σκληρή αντιπαράθεση εντός και εκτός του ελληνικού κοινοβουλίου για το φορολογικό και ασφαλιστικό ν/σχέδιο
Ο Τσίπρας βρίσκεται σε στενό κλοιό απεργιών και κινητοποιήσεων με τους έλληνες να αντιδρούν έντονα στην ψήφιση των νομοσχεδίων
Για τη σκληρή αντιπαράθεση, εντός και εκτός του ελληνικού κοινοβουλίου, ενόψει της αυριανής (8/5) ψηφοφορίας για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο κάνουν λόγο οι Financial Times.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το «ελληνικό κοινοβούλιο βρίσκεται εν μέσω μιας σκληρής διήμερης πολιτικής αντιπαράθεσης ενώ έξω από αυτό, χιλιάδες έλληνες διαδηλώνουν ενάντια στα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας».
Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, ο έλληνας πρωθυπουργός έφερε αιφνίδια το κρίσιμο νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή, σε μια προσπάθεια να πείσει τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Eurogroup της Δευτέρας (9/5), ότι η κυβέρνηση του είναι έτοιμη να ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση μετά από 6 μήνες διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.
Το δημοσίευμα, αναφέρεται στην εύθραυστη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ αλλά και στη θέση της C. Lagarde υπέρ της αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Επικαλούμενο πηγές από την Αθήνα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «η εξέλιξη αυτή είναι θετική για την ελληνική πλευρά μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές» υπογραμμίζοντας, ότι «το θέμα του χρέους θα συζητηθεί στο Eurogroup της Δευτέρας».
Στο μεταξύ, ο Τσίπρας βρίσκεται σε ένα στενό κλοιό απεργιών και κινητοποιήσεων, με τους έλληνες να αντιδρούν έντονα στην ψήφιση των νομοσχεδίων, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης