Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μία αύξηση των επιτοκίων της Fed το 2016 «βλέπει» πλέον η Barclays, μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

Μία αύξηση των επιτοκίων της Fed το 2016 «βλέπει» πλέον η Barclays, μετά τα στοιχεία για την απασχόληση
Από το 2018 η μείωση του ισολογισμού της Fed, σύμφωνα με τη βρετανική τράπεζα
Την εκτίμηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) θα προχωρήσει σε μία αύξηση των επιτοκίων της εντός του 2016 διατυπώνει η Barclays, αναθεωρώντας προηγούμενη εκτίμηση για δύο αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων το 2016.
Μάλιστα, αν και προηγουμένως έκανε λόγο για αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου, πλέον θεωρεί πιθανότερη την αύξησή τους στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας ότι η νομισματική επιτροπή της Fed (FOMC) θα θελήσει να δει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο (23 Ιουνίου 2016), προτού λάβει συγκεκριμένα απόφαση.
Ειδικότερα, η βρετανική τράπεζα προχώρησε σε αναθεώρηση της εκτίμησής της για τα αμερικανικά επιτόκια, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2016.
Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα επίσημα στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου, στη δημοσιότητα, προστέθηκαν στην αμερικανική αγορά 160 χιλ. νέες θέσεις εργασίας, γεγονός που διέψευσε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις των αναλυτών για δημιουργία 203 χιλ. θέσεων εργασίας.
Η Barclays διατηρεί, εντούτοις, αμετάβλητη την πρόβλεψή της ότι η Fed θα προχωρήσει σε τρεις αυξήσεις των επιτοκίων της το 2017.
Το ίδιο δεν ισχύει και για την εκτίμησή της για τον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, για τον οποίο αναμένει, πλέον, να αρχίσει να μειώνεται εντός του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης