Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι Έλληνες απεργούν, αντιδρώντας στις μεταρρυθμίσεις φορολογικού – συνταξιοδοτικού συστήματος

Reuters: Οι Έλληνες απεργούν, αντιδρώντας στις μεταρρυθμίσεις φορολογικού – συνταξιοδοτικού συστήματος
Πληγμένοι από χρόνια λιτότητας, οι έλληνες πολίτες φοβούνται ότι οι νέες μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν τη χώρα περαιτέρω στον γκρεμό
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα αναφέρεται με δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, στο οποίο επισημαίνεται ότι οι Έλληνες ξεκίνησαν 48ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στις μεταρρυθμίσεις του φορολογικού και συνταξιοδοτικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις για περισσότερα κεφάλαια από το πρόγραμμα διάσωσης που υπεγράφη πέρυσι.
Το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο στη χώρα, η ΓΣΕΕ, ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις, που αναμένεται να εγκριθούν από το κοινοβούλιο, αποτελούν «το τελευταίο καρφί στο φέρετρο» για εργαζομένους και συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν θυσιαστεί τα τελευταία έξι χρόνια λιτότητας.
«Προσπαθούν να αποδείξουν στο Eurogroup ότι είναι καλοί μαθητές, όμως καταστρέφουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας», ανέφερε αξιωματούχος της ΓΣΕΕ, αναφερόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ τη Δευτέρα, 9 Μαΐου.
Όπως σημειώνει το Reuters, πληγμένοι από χρόνια λιτότητας, οι έλληνες πολίτες φοβούνται ότι οι νέες μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν τη χώρα περαιτέρω στον γκρεμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης