Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΟΤΟΕ: Συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 6 και 7/5 - Μνημείο κοινωνικής εξόντωσης το ασφαλιστικό

ΟΤΟΕ: Συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 6 και 7/5 - Μνημείο κοινωνικής εξόντωσης το ασφαλιστικό
«Αυτό το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο δεν διορθώνεται – ΜΟΝΟ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ», σημειώνει η ΟΤΟΕ
Τη συμμετοχή της στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ).
Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρει: «Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό επιστρέφεται ως απαράδεκτο.
Με ενότητα και αγώνα θα το ανατρέψουμε».
Παράλληλα επισημαίνει: «Το νέο Ασφαλιστικό και Φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που εισάγει με διαδικασίες εξπρές για ψήφιση από τη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο, αποτελεί μνημείο κοινωνικής εξόντωσης με πεσόντες στο 3ο μνημονιακό πεδίο μιας ακόμα άνισης μάχης τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους της χώρας.
- Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που υπονομεύει όχι μόνο το παρόν αλλά και για τα επόμενα πολλά χρόνια, τη ζωή των Ελλήνων.
- Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αποτελεί εμπαιγμό των ελπίδων των απλών ανθρώπων.
- Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο κόλαφο για τα έργα και τις ημέρες μιας διακυβέρνησης που έχασε το μέτρο της κοινωνικής ευαισθησίας μόλις ανέβηκε τα σκαλοπάτια της πολιτικής εξουσίας.
Αυτό το νομοσχέδιο που υπονομεύει το παρόν και το μέλλον όλων των Ελλήνων, επιστρέφεται όχι μόνο ως απαράδεκτο αλλά ως ύβρις που δεν μπορεί να ανεχθεί η εξαθλιωμένη κοινωνία της χώρας μας και ο λαός μας που βάλλεται από πολλά μέτωπα.
Μια είναι η απάντηση της ελληνικής κοινωνίας των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.
- Πάρτε πίσω, έστω και τη τελευταία στιγμή, αυτό το νομοσχέδιο της ντροπής
- Εγκαταλείψτε τους πειραματισμούς και κοιτάξτε κατάματα τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας και αναζητήστε πραγματικές λύσεις για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων.
- Σταματήστε την δήθεν υπερήφανη διαπραγμάτευση της ΑΠΟΔΟΧΗΣ των πάντων.
- Κατεβείτε από τους θώκους της αλαζονικής εξουσίας για να καταλάβετε τις αγωνίες των ανθρώπων και να νοιώσετε τη μαζική κατάθλιψη που επικρατεί στη χώρα μετά την εξαπάτηση των προσδοκιών τους.
Αυτό το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο δεν διορθώνεται – ΜΟΝΟ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ.
Όσοι επιλέξουν να το ψηφίσουν αναλαμβάνουν ιστορικές ευθύνες για την εξαθλίωση και τη διαχρονική υπονόμευση των αναγκών του λαού μας.
Η αντιπολίτευση σύσσωμη πρέπει να σκεφθεί την αποχώρησή της από το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της ψήφισης αυτού του νομοσχεδίου για να μην νομιμοποιήσει με την παρουσία της τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές.
Η απάντηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου είναι ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ του Ασφαλιστικού και Φορολογικού νομοσχεδίου, ακόμα και μετά από την ενδεχόμενη ψήφισή του από τη Βουλή.
Η οικονομία της χώρας και η ελληνική κοινωνία που βιώνει τις συνέπειες μιας αδιέξοδης πολιτικής δεν επιδέχονται ούτε άλλους πειραματισμούς ούτε σχεδιασμούς… «βλέποντας και κάνοντας» ενός προγράμματος διακυβέρνησης., χωρίς στρατηγική, εθνική ταυτότητα και κοινωνική ευαισθησία.
Η πολιτική ευθύνη υπαγορεύει πραγματικό σεβασμό στον ελληνικό λαό στο σύνολό του και πρέπει να αναλαμβάνεται με έργα και πράξεις που οδηγούν σε κοινωνικά αποδεκτές λύσεις και όχι να εκφράζεται με λόγια, ανούσιες υποσχέσεις, βιασμό της κοινής λογικής και κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης