Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Περίπου 89 χιλ. ασυνόδευτοι ανήλικοι ζήτησαν άσυλο σε χώρες της Ε.Ε. το 2015

Eurostat: Περίπου 89 χιλ. ασυνόδευτοι ανήλικοι ζήτησαν άσυλο σε χώρες της Ε.Ε. το 2015
Περισσότεροι από το 90% των ανηλίκων που ταξείδεψαν μόνοι - χωρίς γονέα ή κηδεμόνα - ήταν αγόρια
Σε περίπου 88.300 ανήλθαν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που ζήτησαν άσυλο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2015, το 13% των οποίων ήταν παιδιά μικρότερα των 14 ετών που διέσχισαν ηπείρους δίχως τους γονείς τους, αναζητώντας έναν τόπο για να ζήσουν με ασφάλεια.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι κατέφθασαν πέρυσι στην Ευρώπη, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τους πολέμους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που κατέφτασε στην Ευρώπη το 2015 ήταν διπλάσιος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο για το 2014, όμως ο αριθμός των ασυνόδευτων ανηλίκων τετραπλασιάστηκε την ίδια περίοδο.
Συγκεκριμένα, εκ των 1,26 εκατομμυρίων ανθρώπων που αιτήθηκαν άσυλο στην Ε.Ε. το 2015, το ένα τρίτο αυτών ήσαν ανήλικοι.
Τέσσερις στους 10 ασυνόδευτους ανήλικους ζήτησαν άσυλο στη Σουηδία, όμως οι αρχές της χώρας διεξάγουν ελέγχους για να διαπιστώσουν αν κάποιοι εξ αυτών είναι ενήλικοι προσποιούμενοι τους ανηλίκους για να εξασφαλίσουν την προστασία που σε διαφορετική περίπτωση θα τους αρνούνταν.
Περισσότεροι από το 90% των ανηλίκων που ταξείδεψαν μόνοι - χωρίς γονέα ή κηδεμόνα - ήταν αγόρια.
Από αυτά, τα μισά ήταν ηλικίας 16-17 ετών, με το 50% να κατάγεται από το Αφγανιστάν και το 16% από τη Συρία.
Μετά τη Σουηδία, οι βασικοί προορισμοί των ασυνόδευτων ανηλικών ήταν η Γερμανία, η Ουγγαρία και η Αυστρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης