Οξύνει τα πνεύματα το ΤΕΕ - Στασινός: «Αιτία πολέμου» η ψήφιση του ασφαλιστικού, μόνη σωστή επιλογή η απόσυρση

Οξύνει τα πνεύματα το ΤΕΕ - Στασινός: «Αιτία πολέμου» η ψήφιση του ασφαλιστικού, μόνη σωστή επιλογή η απόσυρση
Η μόνη σωστή επιλογή δεν μπορεί να είναι άλλη από την απόσυρση του νομοσχεδίου, υποστηρίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος 
«Αιτία πολέμου» χαρακτηρίζει μια πιθανή υπερψήφιση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), σε ανοιχτή προέδρου Γιώργου Στασινού, προς τους βουλευτές μηχανικούς, με την οποία τους καλεί να το καταψηφίσουν.
Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί καταδικάζει οριστικά τον κλάδο των μηχανικών με  τη διάλυση ενός αποδεδειγμένα, από πρόσφατη αναλογιστική μελέτη, υγιούς ταμείου, του ΤΣΜΕΔΕ και την κλοπή του αποθεματικού κεφαλαίου του, που συσσώρευσαν γενιές μηχανικών.
Στην επιστολή αναφέρεται πως «η μόνη σωστή επιλογή δεν μπορεί να είναι άλλη από την απόσυρσή του», ενώ καθιστά σαφές ότι «πιθανή ψήφιση αυτού του Σχεδίου Νόμου, σας επισημαίνουμε ότι αποτελεί «αιτία πολέμου» για τους εκατό χιλιάδες και πλέον Μηχανικούς με την κυβέρνηση, τους «Θεσμούς» αλλά και με όσους Βουλευτές το υπερψηφίσουν».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αθήνα, 27 Απριλίου 2016
Αριθμ. Πρωτ.: 10948

Προς
Τους Βουλευτές – Μηχανικούς
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κύριοι Βουλευτές,

Συνάδελφοι,
Το Σχέδιο Νόμου για το ασφαλιστικό, που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία τις επόμενες ημέρες, ολοκληρώνει την καταστροφή του Συστήματος Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας. Καταδικάζει οριστικά τον Κλάδο μας με την διάλυση ενός αποδεδειγμένα, από πρόσφατη αναλογιστική μελέτη, υγιούς ταμείου, του ΤΣΜΕΔΕ και την κλοπή του αποθεματικού κεφαλαίου του, που συσσώρευσαν γενιές Μηχανικών. Αυξάνει υπέρογκα τις ασφαλιστικές εισφορές, μετατρέποντας ταυτόχρονα τις οφειλές των ασφαλισμένων προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε φορολογικό χρέος, θεσπίζοντας, επιπλέον, διαδικασίες καθολικής αναγκαστικής είσπραξης και δήμευσης περιουσιακών στοιχείων. Κατακρεουργεί τις συντάξεις ενώ την ίδια στιγμή παύει η κρατική εγγύηση του ύψους των συντάξεων με την εισαγωγή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, καταργεί τον κλάδο της Ειδικής Προσαύξησης, εντείνει την φοροεπιδρομή, οδηγεί στην έξοδο από το επάγγελμα και τον οικονομικό και φυσικό αφανισμό χιλιάδες μηχανικούς.
Η μόνη σωστή επιλογή δεν μπορεί να είναι άλλη από την απόσυρσή του. Πιθανή ψήφιση αυτού του Σχεδίου Νόμου, σας επισημαίνουμε ότι αποτελεί «αιτία πολέμου» για τους εκατό χιλιάδες και πλέον Μηχανικούς με την κυβέρνηση, τους «Θεσμούς» αλλά και με όσους Βουλευτές το υπερψηφίσουν.
Σας καλούμε την ύστατη, έστω, στιγμή να συναισθανθείτε το έγκλημα που συντελείται κατά των Μηχανικών και να μην συναινέσετε με την ψήφο σας.

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Ν. Στασινός»

www.bankingnews.gr 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS