Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Τα θεμελιώδη του πετρελαίου παραμένουν αδύναμα, η αγορά είναι bearish

Morgan Stanley: Τα θεμελιώδη του πετρελαίου παραμένουν αδύναμα, η αγορά είναι bearish
Και οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας Barclays λένε ότι δεν είναι ακόμη πεπεισμένοι ότι οι τιμές θα παραμείνουν σε αυτό το επίπεδο ή θα κινηθούν υψηλότερα
«Καμπανάκι» χτυπούν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley για την πορεία των τιμών του πετρελαίου, προειδοποιώντας ότι η αγορά παραμένει bearish.
Παράλληλα, σειρά αναλυτών εφιστούν την προσοχή σχετικά με την παραγωγή πετρελαϊκών προϊόντων, ειδικά στην Ασία, καθώς παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα χώρες που πραγματοποιούσαν μεγάλες εισαγωγές καυσίμων να έχουν καταστεί πλέον εξαγωγείς.
Συγκεκριμένα, οι ειδικοί της Morgan Stanley τονίζουν σε έκθεσή τους ότι το ράλι των τιμών του πετρελαίου το τελευταίο διάστημα οφείλεται στις ροές των ETF, στιας αγορές από funds που τοποθετούνται με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και επενδυτές που φοβούνται μην χάσουν το «τρένο», τη στιγμή όμως που τα θεμελιώδη παραμένουν bearish και θα μπορούσαν να επιδεινωθούν περαιτέρω, καθώς οι τιμές κινούνται ανοδικά.
«Τα ράλι που δεν βασίζονται σε θεμελιώδη μπορούν να διαρκέσουν μήνες και η βραχυπρόθεσμοι καθοριστικοί παράγοντες μπορεί να απουσιάζουν, αλλά μία μακροπρόθεσμη αναταραχή μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές τοποθετήσεις πώλησης, δεδομένων των υφιστάμενων θέσεων και της φύσης των παικτών που συμμετέχουν σε αυτό το ράλι», τονίζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας Barclays λένε ότι «δεν είναι ακόμη πεπεισμένοι» ότι οι τιμές θα παραμείνουν σε αυτό το επίπεδο ή θα κινηθούν υψηλότερα».
«Τα υψηλά ακόμη επίπεδα αποθεμάτων, η επιστροφή μέρους της προβληματικής παραγωγής, η επιπλέον ώθηση στην προσφορά από τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν και η αυξημένες εξαγωγές από τα μη μέλη του ΟΠΕΚ έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τις τιμές χαμηλότερα τους επόμενους μήνες, ειδικά εάν το ευρύτερο μακροοικονομικό αίσθημα μετακινηθεί», γράφουν.
Τα στοιχεία της αγοράς δείχνουν ότι η ποσότητα των ανοικτών θέσεων που ποντάρουν σε άνοδο του δείκτη WTI αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στα υψηλά του Ιουνίου του 2015, ενώ τα πονταρίσματα που έκλεισαν λόγω προσδοκιών για πτώση των τιμών βρέθηκαν στο χαμηλότερο σημείο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης