Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική σε όλους τομείς - Πρέπει να παραιτηθεί

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική σε όλους τομείς - Πρέπει να παραιτηθεί
Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αναποτελεσματική σε όλους τομείς», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στο χαιρετισμό του στο 10ο Συνέδριο της ΝΔ, ζητώντας μάλιστα αυτή να παραιτηθεί.
Όπως είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, «πρέπει να παραιτηθεί και να δημιουργηθεί μία νέα κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που με ορίζοντα τριετίας θα βγάλει οριστικά την χώρα από τα μνημόνια.
Η νέα κυβέρνηση πρέπει να στηρίζεται σε δεσμευτική προγραμματική συμφωνία, η οποία θα επικαιροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα υπάρχει έλεγχος εφαρμογής της».
Τόνισε δε, πως «ο κ. Τσίπρας είναι πλέον μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης», αλλά και ότι «πρέπει να γίνει όμως από όλους ένα βήμα πίσω για να υπάρξει διακομματική λύση εθνικής συνεννόησης χωρίς να μπλέξουμε σε νέες περιπέτειες εκλογών με κινδύνους νέας πολιτικής και οικονομικής αστάθειας. Ένα βήμα πίσω σημαίνει ο κ. Τσίπρας και οι αποτυχημένοι υπουργοί να αποχωριστούν τις καρέκλες της εξουσίας και εσείς να μην επιμείνετε στην διεξαγωγή εκλογών και να στηρίξετε μία τέτοια κυβέρνηση με πρόσωπα κοινής αποδοχής».
Ακόμη, σημείωσε ότι «η χώρα χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», αλλά και ότι «η χώρα έχει ανάγκη από μία σύγχρονη Κεντροαριστερά, για την οποία δουλεύουμε εμείς και προσωπικά εργάζομαι συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση και από μία σύγχρονη Κεντροδεξιά, για την οποία πρέπει να δουλέψετε εσείς και προσωπικά εσύ Κυριάκο».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, «η ισχυροποίηση του ενός χώρου αποτελεί κίνητρο και όχι απειλή για την ιδεολογική και πολιτική ενδυνάμωση του άλλου χώρου.
Αυτή είναι η δική μου θεώρηση».
Όπως είπε, στην χώρα μας «είχαμε την ξαφνική ισχυροποίηση του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς που καβάλησε το κύμα του λαϊκισμού και ανέλαβε την εξουσία».
Κατά τον ίδιο, σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η ανάπτυξη του διαλόγου μεταξύ της Δεξιάς και της Κεντροδεξιάς από τη μια και της Κεντροαριστεράς και του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού από την άλλη.
Σχετικά με τις  διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανέφερε πως  πρέπει να έχουν σαφές προοδευτικό πρόσημο, καθώς «είναι αναγκαίες και απαραίτητες, αλλά εμείς ως μεταρρυθμίσεις δεν θεωρούμε ούτε τα οριζόντια μέτρα που είναι απορρυθμίσεις ούτε τις απλές ρυθμίσεις που δεν αλλάζουν δομικά ένα σύστημα».
«Πρέπει να συγκρουστούμε με όλες εκείνες τις δυνάμεις που εμπόδισαν να χτιστεί ένα αξιόπιστο κράτος δικαίου, το οποίο θα υπηρετούσε ένα ολοκληρωμένο κοινωνικό κράτος παροχής υπηρεσιών.
Αυτό το κράτος αποτελεί τη δική μας σύγχρονη αναπτυξιακή πρόταση, υπογράμμισε.
Εξέφρασε την πεποίθησή του πως σήμερα χρειάζονται πολιτικές που θα καταλήγουν στη μείωση των ανισοτήτων στη βάση ενός νέου Κοινωνικού Συμβολαίου.
Κλείνοντας, μεταξύ άλλων, τόνισε «αγαπητοί φίλοι της ΝΔ, μην κατηγορείτε συνολικά την Αριστερά για όσα συμβαίνουν σήμερα στην χώρα μας.
Προέρχομαι από το χώρο της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς που σταθερά από την πρώτη στιγμή είναι υπέρ της Ε.Ε. και με πολιτικό κόστος απέναντι σε κάθε λαϊκισμό.
Μην συγχέετε την σημερινή κυβέρνηση, που είναι ένας μηχανισμός εξουσίας, συνολικά με την αριστερά.
Και σας το λέω γιατί στην Δημοκρατική Αριστερά εργαζόμαστε συστηματικά για τη νέα σοσιαλδημοκρατία ως μία σύγχρονη κεντροαριστερή πρόταση.
Μακριά από κάθε λαϊκισμό που ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί την χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης