Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλακιωτάκης (ΝΔ): Ο Τσίπρας και η παρέα του παραμένουν επικίνδυνοι – Ο τόπος χρειάζεται νέα κυβέρνηση

Πλακιωτάκης (ΝΔ): Ο Τσίπρας και η παρέα του παραμένουν επικίνδυνοι – Ο τόπος χρειάζεται νέα κυβέρνηση
Τι ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης
«Η κυβέρνηση δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει τη κρίση», τόνισε στην ομιλία του στο 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης, σημειώνοντας ότι ο τόπος χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, μια Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Πλακιωτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι «δεκαπέντε μήνες τώρα, ζούμε από πρώτο χέρι, τους πειραματισμούς του κ. Τσίπρα και της παρέας του».
Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «παρά τη σημαντική προσπάθεια που κατέβαλε η Κυβέρνησή μας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, την εξυγίανση και σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας,  η χώρα, χάρις στην αλόγιστη και επικίνδυνη πολιτική του κ. Τσίπρα βρίσκεται στο τέλμα και το αδιέξοδο.
Παρά τις μεγάλες θυσίες και τις επώδυνες προσπάθειες του ελληνικού λαού βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο μηδέν.  
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει τη κρίση.
Δείχνει ανήμπορη να προωθήσει τις διαθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Λόγω των ιδεολογικών της αγκυλώσεων, δεν πιστεύει στη δύναμη της ελεύθερης αγοράς και ενώ έχει δεσμευτεί, για την προώθηση σημαντικών αποκρατικοποιήσεων κινείται σε ρυθμούς σημειωτόν.
Η Κυβέρνηση της αριστεράς, αντί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα θέσουν και πάλι την ελληνική οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά συνεχίζει τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές που διαιωνίζουν το φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και σπρώχνουν τη χώρα στο γκρεμό».
Σε άλλο σημείο ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι  «ο κ. Τσίπρας και η παρέα του παραμένουν αδιόρθωτοι και επικίνδυνοι», αλλά και πως «η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι εμφανές στους πάντες ότι είναι παράλυτη, για να μην πω, κλινικά νεκρή.
Παρουσιάζει τεράστιες αρρυθμίες και τα στελέχη της βρίσκονται σε πανικό. Οι άνθρωποι δε μπορούν να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης και ο εφιάλτης της εθνικής καταστροφής τους θολώνει το μυαλό».
Μιλώντας για τη Νέα Δημοκρατία, αφού σημείωσε ότι από τις 10 Ιανουαρίου, με την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, άνοιξε ένας νέος πολιτικός κύκλος για το Κόμμα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι  πολύ σύντομα θα ανοίξει ένας ακόμη νέος πολιτικός κύκλος και για την πατρίδα μας, την Ελλάδα.
Ο ίδιος μίλησε για την ανάγκη «να πάψουμε να εθελοτυφλούμε και να προβούμε στην αυτοκριτική μας.
 Να εντοπίσουμε τα λάθη, τις αδυναμίες και παραλείψεις μας, ώστε να αποφύγουμε τις παθογένειες του παρελθόντος».
Όπως είπε, «είναι επιτακτική ανάγκη να εντοπίσουμε τα αίτια που διαρρήξαν τη σχέση εμπιστοσύνης της Νέας Δημοκρατίας με μεγάλα δυναμικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας».
Το 10ο Συνέδριο του κόμματος, όπως ανέφερε, σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών για τη χάραξη της στρατηγικής που θα πρέπει να ακολουθήσουμε στη νέα εποχή που προβάλλει.    
Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, βασικές επιδιώξεις το προσεχές διάστημα θα πρέπει να είναι η έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με την κοινωνία, ενώ θεωρεί προς τη σωστή κατεύθυνση την ηλεκτρονική διαβούλευση με την κοινωνία, αλλά και την προσέγγιση δεκάδων ανθρώπων με ικανότητες και εξειδικευμένες γνώσεις για τις ανάγκες διαμόρφωσης του νέου κυβερνητικού μας προγράμματος. «Θεωρώ πρωτοποριακές τις εξαγγελίες του Προέδρου μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, για 5ετή θητεία του εκάστοτε Προέδρου  του Κόμματος και την καθιέρωση θητείας για όλα τα κομματικά όργανα», σημείωσε ο ίδιος.
Πρότεινε δε, τη σύγκληση του Συνεδρίου του κόμματος να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, ενώ κατά τον ίδιο, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η προσπάθεια νοικοκυρέματος των οικονομικών του Κόμματος και η προσπάθεια εξεύρεσης πόρων μέσω ιδιωτικών χορηγιών.
Όπως είπε, θεωρεί απαραίτητο να καθιερωθούν θεσμοί αξιολόγησης όλων των στελεχών που θα κατέχουν κομματική θέση, αλλά και να θεσπιστεί ασυμβίβαστο μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών και όσων επιθυμούν να λάβουν κυβερνητικές θέσεις, αλλά και αναγκαίο οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος να αναδεικνύονται από ευρείες λαϊκές συνελεύσεις, όπου τα μέλη των τοπικών κοινωνιών θα επιλέγουν τους εκπροσώπους τους.  
Σημείωσε ακόμη ότι η παράταξη δεν πρέπει να σταθεί μόνο στη στελεχιακή ανανέωση.
«Στο νέο κόμμα που φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε πρέπει να ξαναδώσουμε ζωή στις κομματικές οργανώσεις μας.
 Πρέπει να δώσουμε δύναμη στους νέους μας.
Να στηρίξουμε τις οργανώσεις της ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ που αποτελούν το πιο ζωντανό και υγιές κομμάτι της παράταξής μας.
Προτείνω, να καλύψουμε μέρος των οικονομικών υποχρεώσεών τους, να ενισχύσουμε το θεσμικό τους ρόλο και να αναδείξουμε ικανά στελέχη τους, που θα διαδραματίσουν συγκεκριμένο ρόλο στη νέα διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.
Κατά τον ίδιο, είναι αναγκαίο να ενισχυθεί ο εσωτερικός διάλογος και η εσωκομματική δημοκρατία, η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να κάνει άνοιγμα τόσο προς το κέντρο, όσο και προς τα δεξιά της.
« Για το καλό της παράταξης και για το καλό της χώρας πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Θεωρώ χρέος όλων μας να στηρίξουμε το Κόμμα της καρδιάς μας», ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Πλακιωτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης