Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντισυνταγματικό το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου κρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο

Αντισυνταγματικό το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου κρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο
Πληροφορίες θέλουν το Ελεγκτικό Συνέδριο να θεωρεί αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο, σχεδόν στο σύνολο του
Βόμβα στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς για το ασφαλιστικό βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, γνωμοδότησή του έκρινε αντισυνταγματικό το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες πάντως επιβεβαίωσε με τηλεοπτική του παρέμβαση ο Αλέξης Μητρόπουλος, το Ελεγκτικό Συνέδριο θεωρεί ότι σχεδόν στο σύνολο του το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό.
«Φαίνεται ότι τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των δανειστών για τις νέες συντάξεις και τις περικοπές των ένστολων, των δημοσίων υπαλλήλων και όλων των κοινωνικών τάξεων που πλήττονται, το ελεγκτικό συνέδριο τους χαλάει τα σχέδια.
Σχεδόν το σύνολο των συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων του προωθούμενου νομοσχεδίου το έχει κρίνει εκτός συντάγματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μητρόπουλος.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η αρνητική εισήγηση προέρχεται από τον γενικό επίτροπο και έγινε δεκτή σχεδόν από το σύνολο των μελών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Σημειώνεται ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο βάσει νόμου καλείται να γνωμοδοτήσει για κάθε νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου.
Υπενθυμίζεται ότι η άποψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν είναι δεσμευτική για τη διοίκηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης