Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΤΧΣ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για 2 μέλη, λόγω αποχώρησης των P. Mariani και W. Devriendt

ΤΧΣ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για 2 μέλη, λόγω αποχώρησης των P. Mariani και W. Devriendt
Η Επιτροπή Επιλογής θα επιλέξει και θα προτείνει μία λίστα υποψηφίων στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος θα αποφασίσει το διορισμό των Μελών του Γενικού Συμβουλίου
Πρόσκληση για την πλήρωση των θέσεων για δύο μη εκτελεστικά μέλη του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας απευθύνει το ΤΧΣ.
Η Επιτροπή Επιλογής θα επιλέξει και θα προτείνει μία λίστα υποψηφίων στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος θα αποφασίσει το διορισμό των Μελών του Γενικού Συμβουλίου.
Το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («Ταμείο») ιδρύθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με το Νόμο 3864/2010 και με σκοπό τη συνεισφορά στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος.
Ως όργανα διοίκησης του Ταμείου ορίζονται η τριμελής Εκτελεστική Επιτροπή και το εννεαμελές Γενικό Συμβούλιο.

Στις 18 Απριλίου το BankingNews έγραφε: Αποχώρηση των P. Mariani και W. Devriendt από το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ

Την αποχώρηση των Pierre Mariani και Wouter Devriendt, Μη Εκτελεστικών Μελών του Γενικού του Συμβουλίου, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση του κ. Mariani οφείλεται σε αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και έχει άμεση ισχύ, ενώ η απόφαση του κ. Devriendt σχετίζεται με την ανάληψη καθηκόντων του ως CEO στην τράπεζα Dexia.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΤΧΣ έχει ως εξής:
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοινώνει ότι οι κ.κ. Pierre Mariani και Wouter Devriendt, Μη Εκτελεστικά Μέλη του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, υπέβαλαν την παραίτησή τους.
Η απόφαση του κ. Mariani οφείλεται σε αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και έχει άμεση ισχύ, ενώ η απόφαση του κ. Devriendt σχετίζεται με την ανάληψη καθηκόντων του ως CEO στην τράπεζα Dexia.
Ο κος Devriendt θα αποχωρήσει από το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ στις 30 Απριλίου 2016.
H διαδικασία επιλογής και αντικατάστασης των δύο μελών του Γενικού Συμβουλίου θα ανατεθεί από την Επιτροπή Επιλογής σε διεθνή εταιρεία συμβούλων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης