Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΔΟΕΑΠ: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό - Μένουν χωρίς κάλυψη 18.000 ασφαλισμένοι

ΕΔΟΕΑΠ: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό - Μένουν χωρίς κάλυψη 18.000 ασφαλισμένοι
Η κυβέρνηση καταργεί την αυτονομία και την αυτοτέλεια των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, δημεύει τα αποθεματικά τους, που προσεγγίζουν το 1 δισ. ευρώ, και διαλύει τον κλάδο του Τύπου
Για πρωτοφανή αναλγησία που διαλύει τον κλάδο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και οδηγεί τους εργαζόμενους στον Τύπο στις μαύρες λίστες της ανεργίας και της εξαθλίωσης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), ζητώντας παράλληλα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου «έκτρωμα» για το ασφαλιστικό.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, στις διατάξεις του σχεδίου νόμου που προωθείται προβλέπεται ότι θα καταργηθεί το Αγγελιόσημο, ο βασικός πόρος χρηματοδότησης του ΕΔΟΕΑΠ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για το μέλλον δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων.
Παράλληλα, το δ.σ. του Ταμείου προειδοποιεί πως τυχόν ψήφιση αυτού του νομοθετικού εκτρώματος αφήνει χωρίς δικαίωμα στο φάρμακο, την περίθαλψη, το εφάπαξ και την επικούρηση 18.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ.
Ουσιαστικά η κυβέρνηση, συνεχίζει η ανακοίνωση, «εκτελώντας τις επιταγές των δανειστών, με την επιχειρούμενη παρέμβασή της στο ασφαλιστικό σύστημα καταργεί την αυτονομία και την αυτοτέλεια των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, δημεύει τα αποθεματικά τους, που προσεγγίζουν το 1 δισ. ευρώ, και διαλύει τον κλάδο του Τύπου, βάζοντας λουκέτο σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».
Τέλος, τονίζεται ότι το δ.σ. του ΕΔΟΕΑΠ, σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες, «θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για την απόσυρση του σχεδίου Νόμου, το οποίο εντέλει απειλεί την ίδια την ελευθερία του Τύπου και τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων του κλάδου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης